Projecten

 • Bouwprojecten

  Informatie over bouwprojecten in onze gemeente.

 • Warmtetransitie

  In Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas om gebouwen teverwarmen. Om de opwarming van de aarde te stoppen brengen we de CO2 uitstoot naar nul.

 • Spooronderdoorgang Wolfheze

  Door de toename van het aantal treinen op het traject Schiphol – Arnhem/Nijmegen zullen de overwegbomen in Wolfheze vaker en langer dicht zijn. Daarmee nemen de risico’s voor de bewoners toe en hun bereikbaarheid af. Om te zorgen dat we het spoor veilig over kunnen en de wachttijden verdwijnen, wordt de huidige gelijkvloerse kruising vervangen door een onderdoorgang.

 • Parenco

  Hier vindt u meer informatie over toezicht en handhaving bij papierproducent Smurfit Kappa Parenco in Renkum. Sinds de start van een 2e productielijn voor verpakkingspapier in 2016 ervaren omwonenden uit de gemeente Renkum een toename van overlast.

 • Groot onderhoud buurt Talud Oosterbeek

  De straten en riolering in de buurt Talud in Oosterbeek zijn toe aan onderhoud en hebben een grote opknapbeurt nodig.

 • Omgevingsvisie

  Er spelen belangrijke vraagstukken in onze gemeente. Denk maar aan het woningtekort, de zorg voor ouderen, voor onze natuur en klimaatverandering. De ruimte in onze gemeente is beperkt. Ook is het belangrijk dat de gemeente financieel gezond blijft. Daarom moeten er keuzes worden gemaakt: wat voor gemeente willen wij zijn in de toekomst?

 • Regionale Energiestrategie

  Er moet meer energie duurzaam worden opgewekt. Hiervoor is een grootschalige energietransitie nodig. Niet alleen in Renkum maar in heel Nederland. Samen zorgen we ervoor dat Nederland schoner, stiller en onafhankelijk van olie en gaswinning wordt met een betere toekomst voor ons en onze kinderen. Om dit in onze gemeente voor elkaar te krijgen, werken wij in de regio Arnhem Nijmegen samen aan een Regionale Energiestrategie (RES).

 • Ruimtelijke visie centrum Oosterbeek

  Het creëren van een toekomstbestendig centrum in Oosterbeek, waar het goed ondernemen en goed vertoeven is, waar voldoende goede voorzieningen en woningen zijn voor onze inwoners en dat bijdraagt aan de leefbaarheid. Dat is het doel van de Ruimtelijke visie centrum Oosterbeek.

 • Onderhoud Stationsweg en A. Weeninklaan

  De straten en stoepen van de Stationsweg en de A. Weeninklaan in Oosterbeek zijn versleten en moeten we vervangen. Tegelijkertijd vervangen we ook het riool, waarbij het regenwater wordt afgekoppeld van het rioolwater. De werkzaamheden staan gepland voor 2024.

 • Centrum Oosterbeek

  We willen graag dat het centrum van Oosterbeek, nu en in de toekomst, aantrekkelijke voorzieningen heeft en een fijne plek is om te verblijven.