Projecten

 • Zonneveld

  Het klimaat verandert en als gemeente nemen we maatregelen om bij te dragen aan het tegengaan van klimaatverandering. In 2024 willen wij klimaatneutraal zijn. Om klimaatneutraal te worden is het belangrijk dat we duurzame energie gebruiken en opwekken. Daarom willen wij een zonneveld in onze gemeente mogelijk maken.

 • Bouwprojecten

  Informatie over bouwprojecten in onze gemeente.

 • Aardgasvrije wijken

  In Nederland werken we toe naar toekomst zonder aardgas. We stappen over op duurzame warmteoplossingen technieken om onze huizen te verwarmen, kraanwater op temperatuur te brengen en te koken. Ook in onze gemeente stappen we vóór 2040 over op duurzame technieken. Dat doen we stap voor stap en in overleg met inwoners en bedrijven.

 • Centrum Oosterbeek

  We willen graag dat het centrum van Oosterbeek, nu en in de toekomst, aantrekkelijke voorzieningen heeft en een fijne plek is om te verblijven.

 • Onderhoud Stationsweg en A. Weeninklaan

  De straten en stoepen van de Stationsweg en de A. Weeninklaan in Oosterbeek zijn versleten en moeten we vervangen. Tegelijkertijd vervangen we ook het riool, waarbij het regenwater wordt afgekoppeld van het rioolwater. De werkzaamheden staan gepland voor 2024.

 • Spooronderdoorgang Wolfheze

  Door de toename van het aantal treinen op het traject Schiphol – Arnhem/Nijmegen zullen de overwegbomen in Wolfheze vaker en langer dicht zijn. Daardoor nemen de risico’s voor de bewoners toe en hun bereikbaarheid af. Om te zorgen dat we het spoor veilig over kunnen en de wachttijden verdwijnen, wordt de huidige gelijkvloerse kruising vervangen door een onderdoorgang.

 • Parenco

  Hier vindt u meer informatie over toezicht en handhaving bij papierproducent Smurfit Kappa Parenco in Renkum. Sinds de start van een 2e productielijn voor verpakkingspapier in 2016 ervaren omwonenden uit de gemeente Renkum een toename van overlast.

 • Groot onderhoud buurt Talud Oosterbeek

  De straten en riolering in de buurt Talud in Oosterbeek zijn toe aan onderhoud en hebben een grote opknapbeurt nodig.

 • Regionale Energiestrategie

  Er moet meer energie duurzaam worden opgewekt. Hiervoor is een grootschalige energietransitie nodig. Niet alleen in Renkum maar in heel Nederland. Samen zorgen we ervoor dat Nederland schoner, stiller en onafhankelijk van olie en gaswinning wordt met een betere toekomst voor ons en onze kinderen. Om dit in onze gemeente voor elkaar te krijgen, werken wij in de regio Arnhem Nijmegen samen aan een Regionale Energiestrategie (RES).