Aardgasvrije wijken

In Nederland werken we toe naar toekomst zonder aardgas. We stappen over op duurzame warmteoplossingen technieken om onze huizen te verwarmen, kraanwater op temperatuur te brengen en te koken. Ook in onze gemeente stappen we vóór 2040 over op duurzame technieken. Dat doen we stap voor stap en in overleg met inwoners en bedrijven.

 • Elke wijk een plan

  Elke wijk is anders en heeft daarom een eigen aanpak nodig. Daarom maken wij samen met bewoners, bewonersinitiatieven, technisch experts en andere belanghebbenden per wijk een wijkuitvoeringsplan.

 • Isoleren is de eerste stap

  Voor bijna alle woningen geldt dat het goed is om te beginnen met isoleren. Hiermee kunt u uw wooncomfort vergroten, uw energierekening verlagen en uw huis voorbereiden op een duurzame warmteoplossing. Hiervoor kunt u subsidie aanvragen of een lening afsluiten.

 • Duurzame warmtebronnen

  In heel het land wordt gewerkt aan de warmtetransitie om geen gas meer te gebruiken als warmtebron. Stap voor stap gaan we over op duurzame en schone warmtebronnen zoals duurzame elektriciteit, restwarmte en warmte uit de bodem of water.

 • Kosten voor duurzame warmteoplossingen

  De kosten zijn afhankelijk van de warmteoplossing die wordt gekozen voor de wijk.

 • Contact over aardgasvrije wijken

  Uw ideeën zijn belangrijk voor het succes van de warmtetransitie en het maken van wijkuitvoeringsplannen.