Evenementen, goede doelen en loterijen

• Evenement organiseren

Wilt u als particulier, vereniging, bedrijf of instelling een muziek- of sportevenement of een ander evenement organiseren? Dan moet u dit melden bij de gemeente of u heeft een evenementenvergunning nodig.

• Aankondigingsborden

Als u een activiteit of evenement via borden langs de wegen bekend wilt maken, dan bent u aangewezen op de vaste aankondigingsborden (frames) die op verschillende plaatsen in de dorpen staan.

• Alcohol schenken tijdens evenement

Wilt u tijdens een bijzondere gelegenheid, zoals een muziek- of sportevenement, zwak alcoholhoudende drank schenken? Dan heeft u toestemming (ofwel een ontheffing) nodig van de gemeente.

• Evenementenkalender

Gemeente Renkum heeft zelf geen evenementenkalender. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) biedt u als organisator de mogelijkheid om uw evenement aan te leveren.

• Inzamelen geld of goederen voor goed doel

Wilt u geld of goederen inzamelen voor het goede doel? Dan heeft u een vergunning van de gemeente nodig, tenzij er sprake is van een inzameling in besloten kring.

• Loterij

Wilt u een loterij organiseren? Dan heeft u een loterijvergunning nodig.

• Stoken vuurkorf

Bent u van plan een vuurkorf te stoken? Dat kan natuurlijk. Als de vuurkorf op uw eigen terrein zet, bent u daarvoor zelf verantwoordelijk.

• Vuurwerk afsteken

U mag vuurwerk afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur ’s nachts. Het afsteken van vuurwerk is niet overal toegestaan.