Recreatie

Er is in Nederland een plek waar je een ‘Hemelse berg’ kunt beklimmen, waar je kunt fietsen over de Italiaanse weg, waar je kunt genieten van diverse landschappen in het aan de natuur terug gegeven Renkums Beekdal en kunt dwalen door de donkere beukenlanen bij Quadenoord.

Al deze poëtische namen vindt u in de gemeente Renkum, gelegen tussen Arnhem en Wageningen. De gemeente Renkum bestaat uit 6 dorpen. Het fraaie landschap van de Neder-Rijn met zijn brede uiterwaarden, de steil oprijzende stuwwal, bossen en beekdalen, heeft zowel bewoners als bezoekers en kunstenaars al sinds mensenheugenis geïnspireerd. De rijkdom in afwisseling van het Renkumse landschap maakt het ook vandaag de dag de moeite waard om deze gemeente te bezoeken.

 • Fietsen

  Er zijn veel mooie fietsroutes in de gemeente Renkum.

 • Kamperen buiten een erkend kampeerterrein

  Wilt u kamperen op een niet erkend kampeerterrein? Dan moet u van de gemeente toestemming hebben om buiten een kampeerterrein te kamperen.

 • Markten

  In Oosterbeek, Renkum en Wolfheze is iedere week markt.

 • Natuur

  Eén van de belangrijkste kenmerken van de gemeente Renkum is de prachtige natuur in al haar diversiteit. Al van oudsher bezoeken mensen van van heinde en verre onze gemeente voor ontspanning of ter inspiratie.

 • Wandelen

  In de gemeente Renkum zijn verschillende wandelroutes.