Duurzaamheid

Wij willen een duurzame gemeente zijn en verantwoordelijkheid nemen in het klimaat- en energievraagstuk. Het bestuur heeft de ambitie uitgesproken om in 2040 een klimaatneutrale gemeente te zijn.

 • Duurzaamheidsloket: online en in de Energiewinkel

  Het verduurzamen van uw woning en tuin kan zorgen voor veel vragen en uitzoekwerk. Wat zijn de mogelijkheden? Zijn er subsidies? Het Duurzaamheidsloket kan u verder helpen.

 • Aardgasvrije wijken

  In Nederland werken we toe naar toekomst zonder aardgas. We stappen over op duurzame warmteoplossingen om onze huizen te verwarmen, kraanwater op temperatuur te brengen en te koken. Ook in de gemeente Renkum stappen we vóór 2040 over op duurzame warmteoplossingen. Dat doen we stap voor stap en in overleg met inwoners en bedrijven.

 • Energiehulp

  Informatie over energie, isolatie, verduurzaming en uw energierekening.

 • Afkoppelen regenwater

  Wij moeten zuinig met water omgaan. Dat geldt voor water uit de kraan én voor regenwater. Na een bui komt ons regenwater in het rioolstelsel terecht. Terwijl wij het beter in onze zandgrond kunnen laten wegzakken of hergebruiken. Is uw woning vóór 2010 gebouwd? Koppel dan uw regenpijp af.

 • Zonneveld

  Het klimaat verandert en als gemeente nemen we maatregelen om bij te dragen aan het tegengaan van klimaatverandering. In 2024 willen wij klimaatneutraal zijn. Om klimaatneutraal te worden is het belangrijk dat we duurzame energie gebruiken en opwekken. Daarom willen wij een zonneveld in onze gemeente mogelijk maken.