Bestuurlijke toekomst

Gemeente Renkum is een fijne gemeente. En dat willen we graag zo houden. Maar is het verstandig om als niet zo’n heel grote gemeente alles zelf te blijven doen?

 • Waar gaat het over?

  We willen dat voorzieningen zoals de bibliotheek en het zwembad blijven bestaan. We willen dat de straten en buurten schoon en netjes zijn. Dat je snel en dichtbij terecht kunt voor een nieuw paspoort of rijbewijs. Maar is het verstandig om alles zelf te blijven doen?

 • Toekomstscenario’s

  Om te zorgen dat we een fijne plek zijn en blijven voor onze inwoners, ondernemers en organisaties hebben we onderzoek gedaan hoe we dat in de toekomst voor elkaar krijgen. Er zijn verschillende manieren om daarvoor te zorgen. Die manieren noemen we toekomstscenario’s.

 • Beoordelingsonderdelen

  Om de 4 toekomstscenario’s met elkaar te kunnen vergelijken, kijken we bij alle scenario’s naar 4 onderdelen: de organisatie, de identiteit van de gemeente, de dienstverlening en de voorzieningen.

 • Meten is weten

  We weten welke toekomstscenario’s er zijn en waar we ze op gaan beoordelen. Maar we willen ook weten wat inwoners en ondernemers belangrijk vinden en wat de toekomstscenario's gaan kosten.

 • Tijdlijn

  Na de zomervakantie van 2023 leggen we de verschillende toekomstscenario’s voor aan de gemeenteraad en we laten zien wat inwoners, ondernemers en organisaties willen en verwachten.