Waar gaat het over?

We willen dat voorzieningen zoals de bibliotheek en het zwembad blijven bestaan. We willen dat de straten en buurten schoon en netjes zijn. Dat je snel en dichtbij terecht kunt voor een nieuw paspoort of rijbewijs. Maar is het verstandig om alles zelf te blijven doen?

Soms moeten projecten wachten omdat we niet genoeg mensen hebben om ze uit te voeren. Bovendien is het vaak voordeliger om dingen met elkaar te doen.

Samenwerken

We werken daarom nu al samen met andere gemeenten. Het huisvuil haalt ACV op. En dat doen ze ook in Ede, Renswoude, Veenendaal en Wageningen. En onder andere voor de computers voor de Renkumse ambtenaren, de schoonmaak van onze gebouwen en het innen van de belastingen werken we samen met Rheden en Arnhem in De Connectie.

Hoe kunnen we nu zorgen dat we een fijne plek zijn en blijven voor onze inwoners, ondernemers en organisaties? Natuurlijk zorgen we ervoor dat onze medewerkers goed opgeleid zijn en voor inwoners klaar staan. Dat is logisch. Maar er is meer nodig. Want als we niets doen, dan wordt het steeds moeilijker om Renkum schoon, heel en veilig te houden. Dan zijn er steeds minder voorzieningen die het leven, wonen en werken in de gemeente Renkum juist zo prettig maken.

Toekomstscenario's

Om te zorgen dat we een fijne plek zijn en blijven voor onze inwoners, ondernemers en organisaties hebben we onderzoek gedaan hoe we dat in de toekomst voor elkaar krijgen. Er zijn verschillende manieren om daarvoor te zorgen. Die manieren noemen we toekomstscenario’s.

Animatie

Animatie over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Renkum.