Toeristische informatie

Er is in Nederland een plek waar je een ‘Hemelse berg’ kunt beklimmen, waar je kunt fietsen over de Italiaanse weg, waar je kunt genieten van diverse landschappen in het aan de natuur terug gegeven Renkums Beekdal en kunt dwalen door de donkere beukenlanen bij Quadenoord.

Al deze poëtische namen vindt u in de gemeente Renkum, gelegen tussen Arnhem en Wageningen. De gemeente Renkum bestaat uit 6 dorpen. Het fraaie landschap van de Neder-Rijn met zijn brede uiterwaarden, de steil oprijzende stuwwal, bossen en beekdalen, heeft zowel bewoners als bezoekers en kunstenaars al sinds mensenheugenis geïnspireerd. De rijkdom in afwisseling van het Renkumse landschap maakt het ook vandaag de dag de moeite waard om deze gemeente te bezoeken.

Fietsers en wandelaars kunnen hun hart ophalen in onze gemeente. Er ligt een uitgebreid fietsroutenetwerk en er zijn vele fietsroutes uitgezet. U kunt in de prachtige omgeving genieten van de bijzondere natuur en de gezellige dorpen. 

Airborne gemeente

Renkum mag dé Airborne-gemeente van Nederland genoemd worden. Hier landden op 17 september 1944 de eerste parachutistenbrigade en de Eerste Britse Airborne Divisie. Dit was het begin van de Slag om Arnhem. Generaal-majoor Urquhart en zijn Eerste Airborne Divisie namen intrek in Hotel Hartenstein (waar nu Airborne Museum ‘Hartenstein’ is gevestigd). De herinneringen aan die tijd zijn nog altijd aanwezig in alle dorpen van de gemeente. Dat uit zich in veel monumenten die door te hele gemeente te vinden zijn, maar ook door verschillende activiteiten en evenementen gedurende het jaar. De Airborne Herdenkingen en aanverwanten in september zijn landelijk bekend.

Meer informatie over toerisme

Op de website van VisitRenkum vindt u een evenementenkalender en alles op het gebied van toerisme in gemeente Renkum.