April 2024

 • 25 april: duurzaamheidsloket open

  Donderdagmiddag 25 april 2024 is het duurzaamheidsloket in de Energiewinkel, Dorpsstraat 92 in Renkum open.

 • 24 april: word ‘Gast van de Raad’

  17 april 2024

  Als inwoner of organisatie bent u van harte welkom om tijdens de raadsvergadering van woensdag 24 april 2024 ‘Gast van de raad’ te zijn en zo kennis te maken met het werk van de gemeenteraad. 

 • Wandel je fit in 20 weken

  17 april 2024

  Doe dit voorjaar mee met onze wandeluitdaging! In de week van 14 mei 2024 start ons Sport en Beweegteam met het programma ‘Wandel je fit’. Samen met een groep wandelt u 20 weken lang elke week maximaal 1 uur. Er zijn verschillende startlocaties.

 • Sport en spel in de meivakantie

  17 april 2024

  In de meivakantie hoeven kinderen in onze gemeente zich niet te vervelen. Van 29 april tot en met 3 mei 2024 is er van alles te doen! In samenwerking met Jong Renkum voor Elkaar heeft ons Sport- en Beweegteam een programma gemaakt met allerlei sportieve activiteiten.

 • 24 april: raadsvergadering

  17 april 2024

  De gemeenteraad vergadert op woensdag 24 april 2024 in de raadzaal van het gemeentehuis in Oosterbeek. De raadsvergadering start om 20.00 uur en is live te volgen via internet (raad.renkum.nl). Publiek is welkom op de publieke tribune.

 • Gebiedsvisie voor het Pro Persona-terrein in Wolfheze

  10 april 2024

  Het college van burgemeester en wethouders gaat de gebiedsvisie voor de herontwikkeling van het Pro Persona-terrein ter besluitvorming voorleggen aan de gemeenteraad. In de gebiedsvisie staan de uitgangspunten voor de herontwikkeling. Pro Persona heeft deze gebiedsvisie opgesteld, passend binnen de eerder vastgestelde dorpsvisie. De gemeenteraad besluit er in mei 2024 over. 

 • Speelgoedbank Wageningen

  10 april 2024

  Inwoners van onze gemeente kunnen terecht bij de Speelgoedbank in Wageningen. Er is speelgoed voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Maar ook als uw kind ouder is en nog steeds graag speelt, bent u samen met uw kind van harte welkom.

 • Doe meer met regenwater

  10 april 2024

  De kalender zegt: het is lente. De tijd om na te denken wat u met al dat regenwater in uw tuin kunt doen. Is uw tuin droog, nat of ligt die in de schaduw? En wat zou u kunnen doen om de borders in uw tuin langer vochtig te houden en verdroging tegen te gaan? Op deze en veel meer vragen krijgt u antwoord in en bij de KlimaatKeet.

 • Een nieuw reisdocument nodig? Regel dit op tijd!

  10 april 2024

  In 2024 hebben veel inwoners een nieuw paspoort, identiteitskaart en rijbewijs nodig. Wij verwachten dan ook grote drukte met het aanvragen van nieuwe reisdocumenten.

 • Denk mee over onze ambities

  09 april 2024

  Wij willen goede dienstverlening en voorzieningen blijven bieden aan onze inwoners en ondernemers. Dit wordt steeds moeilijker door alle doelen en taken die wij er steeds sneller bij krijgen. Gemeenten hebben te maken met veel ontwikkelingen. Denk aan nieuwe wetgeving en nieuwe taken. Maar ook de samenleving verandert. Inwoners hebben andere eisen en wensen.

 • ’t Klooster in Renkum opnieuw in de verkoop

  08 april 2024

  ‘t Klooster in Renkum gaat opnieuw in de verkoop. Dat besloot het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 26 maart 2024. Het huidige verkoopproces, waarbij nog 1 ontwikkelaar betrokken was, wordt beëindigd.