Een nieuw reisdocument nodig? Regel dit op tijd!

In 2024 hebben veel inwoners een nieuw paspoort, identiteitskaart en rijbewijs nodig. Wij verwachten dan ook grote drukte met het aanvragen van nieuwe reisdocumenten.

Maak op tijd een afspraak

Controleer op tijd wanneer uw reisdocument verloopt. Heeft u een nieuw reisdocument nodig? Wacht dan niet tot het laatste moment met het aanvragen van een nieuw reisdocument en maak op tijd een afspraak. U kunt 90 dagen, voordat u het nieuwe document wilt aanvragen, zelf een afspraak inplannen. 

Afspraak maken voor aanvragen paspoort

Afspraak maken voor aanvragen identiteitsbewijs

Neem alle spullen mee

Om u goed en snel te helpen is het belangrijk dat u alle spullen meeneemt die nodig zijn voor het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart. Lees goed wat u nodig heeft. Als u niet de goede spullen bij u heeft, kunnen wij u helaas niet helpen en is het nodig dat u een nieuwe afspraak maakt.

Reisdocument voor kinderen

Heeft uw kind een reisdocument nodig? Bij het aanvragen van een reisdocument voor kinderen moet het kind zelf aanwezig zijn, ook als het om een baby gaat.

Rijbewijs online verlengen

Is uw rijbewijs bijna verlopen en wilt u deze verlengen? Of wilt u een categorie laten toevoegen? Dat kan ook online via de website van het RDW: www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Dat scheelt u een extra bezoek aan het gemeentehuis, want u hoeft hier alleen nog maar uw rijbewijs op te halen. Dit kan al na 2 werkdagen. Voor het ophalen van uw rijbewijs hoeft u geen afspraak te maken.

Wilt u liever aan de balie uw rijbewijs verlengen. Maak dan een afspraak.

Afspraak maken rijbewijs verlengen