Gemeentelijke belastingen 2024

Rond 24 februari 2024 ontvangt u uw aanslag voor de gemeentelijke belastingen 2024. Dat kan per post of via de Berichtenbox van MijnOverheid. Ook ontvangt u de WOZ-waarde van uw woning of niet-woning. Die waarde staat op het beschikkings- en aanslagbiljet. Deze waarde gebruiken wij om de hoogte van de onroerendezaakbelasting (OZB) te bepalen.

Geen aanslag ontvangen?

Dat kan. Wij hebben niet van alle woningen en panden de WOZ-waarde kunnen bepalen. U ontvangt zo snel mogelijk uw aanslag voor de gemeentelijke belastingen. 

Digitale balie belastingen 

De website https://belastingen.renkum.nl is de digitale balie belastingen. Hier regelt u simpel en snel al uw gemeentelijke belastingzaken en kunt u uw belastingvragen stellen. De persoon die de aanslag ontvangt kan inloggen met zijn of haar DigiD. 

Vraag stellen of bezwaar maken

Heeft u een vraag over uw aanslag gemeentelijke belastingen? Denkt u dat de hoogte van de WOZ-waarde niet goed is vastgesteld? Bent u het niet eens met een aan u doorberekende kosten voor het aanbieden van restafval? Neem eerst contact met ons op. Dit kan:

  • Online via het formulier 'Snelreactie' in de digitale balie belastingen. U krijgt dan binnen 5 werkdagen antwoord van onze taxateur.
  • Bel (026) 33 48 111. Houd uw aanslagnummer bij de hand.
  • Heeft u contact met ons gehad en bent u het niet eens met het antwoord? Dan kunt u voor het aanslagjaar 2024 tot en met zaterdag 6 april 2024 bezwaar maken. Op de pagina Bezwaar maken leest u hoe u bezwaar kunt maken. Bezwaar maken kan tot 6 weken na de dagtekening. De dagtekening staat op het aanslagbiljet.

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Heeft u een laag inkomen en te weinig geld om de gemeentelijke belastingen te betalen? Voor verschillende soorten belastingen kunt u online kwijtschelding aanvragen. Doe dit voor de laatste vervaldag van uw aanslag gemeentelijke belastingen. Voor kosten van aanmaningen en dwangbevelen krijgt u geen kwijtschelding. Kwijtschelding betekent dat u de kosten voor een deel of helemaal niet hoeft te betalen

Lees meer