Maart 2024

 • Militaire oefeningen

  27 maart 2024

  Tussen 29 maart en 22 april 2024 zijn er verschillende militaire oefeningen in de gemeente. De militairen maken geen gebruik van (oefen)munitie.

 • Plan geselecteerd voor zonneveld

  27 maart 2024

  De initiatiefnemers van het plan ‘Doorwerthse Zonnehoeve’, ValleiEnergie en Novar, zijn geselecteerd om een zonneveld te mogen realiseren. Hun plan past het beste bij onze visie en doelen. Deze staan in de Visie Grootschalige opwek. Wij gaan de initiatiefnemers van dit plan medewerking verlenen bij het doorlopen van de procedures die nodig zijn.

 • Burgemeester Schaap sluit pand in Oosterbeek

  25 maart 2024

  Donderdag 21 maart 2024 heeft burgemeester Schaap een bedrijfspand aan de Klingelbeekseweg in Oosterbeek gesloten. Het pand gaat voor 6 maanden op slot.

 • 25 april: workshop veilig online

  20 maart 2024

  Wilt u weten hoe u online oplichting herkent en hoe u zichzelf ertegen kunt beschermen? Kom dan 25 april 2024 naar de workshop van Bibliotheek Veluwezoom, Renkum voor Elkaar en de gemeente Renkum. Ook burgemeester Agnes Schaap en een vrijwillige ouderenadviseur zijn bij de workshops aanwezig.

 • Natuurbegraven in Oosterbeek en Renkum

  13 maart 2024

  Een natuurbegraafplaats is een (aangelegd) natuurgebied waar ook begraven mag worden. De graven gaan altijd op in de natuur. In Oosterbeek leggen wij een zelfstandige natuurbegraafplaats aan. In Renkum maken we een kwart van de bestaande begraafplaats Harten geschikt voor natuurbegraven. We hopen half juni 2024 beide delen te kunnen openen en in gebruik te nemen.

 • Renovatie gemeentehuis

  12 maart 2024

  Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om tot renovatie over te gaan van het gemeentehuis in Oosterbeek. Het gemeentehuis voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Met het gerenoveerde gemeentehuis ontstaat een toekomstbestendige, flexibele centrale huisvesting die past bij de organisatie en rekening houdt met het monumentale karakter van het gebouw.