Werkervaring opdoen

Ben jij werkzoekend en wil je werkervaring opdoen op een plek waar je ondersteuning krijgt? Kijk dan eens op de digitale kaart van Activerend werk.

De digitale kaart van Activerend werk is tijdelijk niet bereikbaar door een beveilingslek in de software.

Daarop vind je een overzicht van de werkervaringsplekken in onze gemeente. Dit zijn werkplekken bij een bedrijf waar jij je welkom voelt. Bij een werkgever die begrijpt dat je soms wat extra begeleiding nodig hebt. Waar jij je op je gemak voelt en waar je het leuk vindt wat je doet en gewaardeerd wordt.

Je talent inzetten

Soms heb je gewoon wat extra hulp nodig bij het vinden van een baan. Je hebt talent en dat wil je laten zien. Gelukkig zijn er in onze gemeente steeds meer organisaties en ondernemers die mogelijkheden bieden om jouw talent succesvol in te zetten. Ze geven jou de kans die je verdient! Want als je op een werkervaringsplek werkt, bouw je arbeidsritme op, doe je praktijkervaring op en kun je je verder ontwikkelen. Op sommige werkervaringsplekken wordt zelfs een maatwerkopleiding aangeboden.

Aan de slag

Op de digitale kaart Activerend werk vind je informatie over de beschikbare werkervaringsplekken. Er zijn werkervaringsplekken in de branches:

  • zorg en dienstverlening
  • horeca
  • groen
  • techniek
  • detailhandel

Het gaat hier alleen over werkplekken in een veilige omgeving met passende begeleiding. Voor een aantal plekken heb je een indicatie van de gemeente nodig om hiervoor in aanmerking te komen.

Meer informatie

Voor meer informatie over een werkervaringsplek kun je contact opnemen met het Sociaal Team.