December 2023

 • Regio Centraal Gelderland pakt kind- en gezinsbescherming anders aan

  20 december 2023

  We willen dat kinderen in veiligheid opgroeien en volwassenen in veiligheid kunnen leven. Soms is daar hulp en begeleiding bij nodig. Maar gezinnen en kinderen voelen zich onvoldoende gezien en gehoord. Professionals kunnen niet doen wat zij nodig vinden. De huidige jeugdbeschermingsketen faalt. Het moet en kan anders!

 • Veranderingen afvalinzameling in 2024

  14 december 2023

  In 2024 gaan er dingen veranderen in het ophalen van het afval.

 • Publicatie Selectieleidraad zonnevelden

  13 december 2023

  Op 7 november 2023 stelde het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Renkum de Selectieleidraad zonnevelden vast. Hiermee startte het proces voor het aanleggen van een zonneveld in de gemeente. Afgelopen donderdag 7 december 2023 is de Selectieleidraad zonnevelden gepubliceerd op TenderNed.

 • Plannen voor tijdelijke woningen op terrein Overdal

  01 december 2023

  Sinds de sloop van zorgcentrum Overdal, op de hoek van de Utrechtseweg en de Lebretweg in Oosterbeek, is het terrein leeg. De nieuwbouwplannen van zorginstelling Vilente, de eigenaar van het terrein, kunnen voorlopig nog niet uitgevoerd worden. De vraag is wat er op korte termijn wel kan op het terrein in het centrum van Oosterbeek. Vilente en gemeente zijn daarover in gesprek gegaan. Ook woningcorporatie Vivare is aangesloten bij die gesprekken.