Duurzaamheid

Wij willen een duurzame gemeente zijn en verantwoordelijkheid nemen in het klimaat- en energievraagstuk. Het bestuur heeft de ambitie uitgesproken om in 2040 een klimaatneutrale gemeente te zijn en om de CO2 footprint en CO2 productie van de gemeentelijke organisatie te verminderen. Om deze ambitie te bereiken werken we veel samen met andere gemeenten en maatschappelijke partners. Ook stimuleren we inwoners en organisaties om initiatieven op het gebied van energiebesparing en duurzame energieopwekking te nemen.

  • Afkoppelen regenwater

    Water speelt een grote rol in ons leven. Daarom moeten wij er zuinig mee omgaan. Dat geldt voor water uit de kraan én voor regenwater. Na een bui komt ons regenwater in het rioolstelsel terecht. Terwijl wij het beter in onze zandgrond kunnen laten wegzakken of hergebruiken. Koppel daarom uw regenpijp af.

  • CO2-Prestatieladder

    Sinds 2017 zijn wij gecertificeerd op de CO2-Prestatieladder. Een managementsysteem waarmee de gemeente actief de CO2-uitstoot verlaagt.

  • Duurzaamheidsloket: online en in het gemeentehuis

    Het verduurzamen van uw woning en tuin kan zorgen voor veel vragen en uitzoekwerk. Wat zijn de mogelijkheden? Zijn er subsidies? Het Duurzaamheidsloket kan u verder helpen.

  • Energiewinkel

    Bij de Energiewinkel kunt u terecht vragen op het gebied van energie, isolatie, verduurzaming en uw energierekening.

  • Fairtrade

    Gemeente Renkum heeft de titel Fairtrade. Dat houdt in dat voldoende bedrijven, winkels, de horeca, instellingen en dergelijke fairtrade producten verkopen of serveren. De gemeente zelf is ook fairtrade.