Ophaaldagen afval

Op uw persoonlijke afvalkalender vindt u alle informatie over het ophalen van de verschillende soorten afval.

Het inzamelschema van de kliko's en pmd-zakken is als volgt:

 • de restafvalkliko leegt ACV 1 keer per 5 weken;
 • de papierkliko leegt Van Dalen samen met vrijwilligers 1 keer per maand;
 • de kliko voor groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (gft+e) leegt ACV om de 2 weken.
 • de doorzichtige zakken voor verpakkingen van plastic, blik en drinkpakken (pmd) haalt ACV iedere week op. Doorzichtige pmd-zakken kunt u kopen bij verschillende winkels.

Persoonlijke afvalkalender

U kunt u persoonlijke afvalkalender samenstellen via www.acv-afvalkalender.nl. Vul uw postcode en huisnummer in. Dan krijgt u alleen voor uw adres alle inzameldata overzichtelijk bij elkaar.

Voor uw smartphone of tablet is het ook mogelijk om de ACV App te downloaden (via de App Store voor iOS en de Play Store voor Android). Dan krijgt u een seintje wanneer uw kliko’s of pmd-zakken worden opgehaald.

Papieren afvalkalender op aanvraag

Door de papieren afvalkalender niet meer huis-aan-huis te verspreiden leveren wij een bijdrage aan het verminderen van oud papier. Wij kregen veel signalen van inwoners dat ze alleen online de afvalkalender gebruiken en de papieren kalender in de papierkliko gooiden. Ook besparen wij kosten door de kalenders niet meer te drukken en te verspreiden.

Heeft u geen computer, smartphone of tablet en wilt u een afvalkalender op papier? Dan kunt u deze aanvragen bij ACV door een bericht te sturen naar e-mail renkum@acv-groep.nl (vermeld duidelijk uw postcode en huisnummer) of bel (0318) 64 81 60.

Afval niet opgehaald?

 • Is uw kliko niet geleegd of zijn de pmd-zakken niet opgehaald? Bel ACV op (0318) 64 81 60 of stuur een e-mail naar info@acv-groep.nl.
 • Is het papier niet opgehaald? Bel Van Dalen in Huissen op (026) 32 66 266 of stuur een e-mail naar rolcontainer@vandalengroep.nl.

Spelregels aanbieden afval

 • Zet uw kliko of de pmd-inzamelzakken voor 7.30 uur aan de weg. U mag de kliko of pmd-inzamelzakken op de avond voor de ophaaldag vanaf 20.00 uur op straat zetten.
 • Plaats kliko’s op de stoep, met de handvatten en de wielen naar de weg af (traditionele vuilnisauto) of met de wielen en handvaten van de weg af (als u in een straat woont waar een vuilnisauto met een mechanische grijparm rijdt). De deksel van de kliko moet gesloten te zijn.
 • Het afval in de kliko moet u op de goede manier scheiden. Onjuist gevulde kliko’s worden niet geleegd.
 • Haal uw kliko zo snel mogelijk na het legen van de straat. Uw kliko moet op de ophaaldag van de weg zijn gehaald.
 • Grof huishoudelijk afval, metalen, grof tuinafval, grote elektronisch en elektronische apparatuur worden op afroep ingezameld. Kijk voor meer informatie op de pagina Grof huis- en tuinafval.