Grof huis- en tuinafval

Grof huis- en tuinafval is afval dat niet in de kliko voor restafval of ondergrondse verzamelcontainer voor restafval past. U mag het niet naast de kliko voor restafval of ondergrondse verzamelcontainer voor restafval zetten. U kunt grof afval inleveren bij het Afvalbrengstation of laten ophalen.

Afvalpas

U kunt de 6 punten van de afvalpas flexibel inzetten. Zo kunt u bijvoorbeeld 3 punten gebruiken om 1 keer grof afval op te laten halen. De overige 3 punten kunt u gebruiken om zelf nog 3 keer het afvalbrengstation te bezoeken. Ook kunt u er voor kiezen om grof afval nóg een keer op te laten halen. Zijn de punten op, dan betaalt u vanaf de 3e keer grof afval ophalen een bedrag van € 30,- per keer. Heeft u geen punten meer op de afvalpas dan kost een bezoek aan het afvalbrengstation € 10,-.

Inleveren bij Afvalbrengstation

U kunt grof afval (met uitzondering van verbouwingsafval) inleveren bij het Afvalbrengstation, Veentjesbrug 4 in Heelsum. U kunt hiervoor zelfs een gratis een aanhanger lenen. Kijk voor de voorwaarden en het reserveren op de website www.acv-groep.nl of bel (0318) 64 81 60.

Met gebruik van uw afvalpas kunt u per jaar maximaal 6 keer het afvalbrengstation bezoeken. Heeft u geen punten meer op uw afvalpas dan betaalt u voor elk bezoek een bedrag van € 10,- per bezoek. U betaalt per PIN aan de poort.

Per keer mag u aanbieden:

  • 1,5 m3 bladafval en klein tuinafval;
  • 1,5 m3 grof tuinafval (takken, struiken);
  • 1,5 m3 grof huishoudelijk afval;
  • 0,5 m3 hout en spaanplaat.

Laten ophalen

Ook mag u grof huis- en tuinafval maximaal 1 keer per maand op afroep laten ophalen. Hiervoor kunt u ook de punten op uw afvalpas gebruiken. Per keer ophalen kost u 3 punten in. Daarnaast is het ook mogelijk om tegen betaling grof afval op te laten halen. Dit kost € 30,- per keer. U betaalt vooraf en direct met iDEAL. U kunt uw afval aanmelden bij ACV via www.acv-groep.nl/zelf-regelen/grofvuil-ophalen

Let op! U betaalt € 30,- (of 3 punten van de afvalpas) per soort afval omdat er voor elke soort een aparte vrachtwagen rijdt.

U mag maximaal 1,5 m3 grof (tuin)afval per keer aanbieden. Wilt u het afval handzaam gebundeld (met touw) aanbieden. Het is niet toegestaan grof tuinafval in plastic zakken aan te bieden. Het aangeboden grof afval moet vrij van obstakels zijn neergelegd. Het grof afval wordt met een kraan opgepakt.