Plan Doorwerthse Zonnehoeve

Eind maart 2024 hebben wij de initiatiefnemers van het plan ‘Doorwerthse Zonnehoeve’, ValleiEnergie en Novar, geselecteerd om een zonneveld in onze gemeente te mogen realiseren. Hun plan past het beste bij de onze visie en doelen.

Doorwerthse Zonnehoeve

Het plan is Doorwerthse Zonnehoeve 1 plan waarbinnen op 2 manieren zonnevelden worden gerealiseerd. 1 veld wordt in een oost-west opstelling geplaatst, met ruimte tussen de panelen zodat er ook planten onder en tussen de panelen kunnen groeien. Het andere gedeelte (het 2e veld) wordt ingericht in combinatie met landbouw waarbij de panelen verder uit elkaar komen, iets hoger op de poten en meedraaien met de zon. Op dit veld kunnen tussen de panelen nog gewassen worden verbouwd. Tussen de 2 zonnevelden door komt een wandelpad dat de golfbaan verbindt met de Doorwerthse heide. Van dichtbij zullen het dus 2 velden zijn. Wanneer je met een luchtfoto gaat kijken zal het ervaren worden als 1 veld. 

Meer informatie

De plannen van ValleiEnergie en Novar en meer informatie over de (financiële) participatie staan op de website Doorwerthse Zonnehoeve.