Kinder- en jongerenlintjes

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er een kinderlintje, voor jongeren van 12 tot 18 jaar is er het jongerenlintje. In 2020 heeft kinderburgemeester Julot Hulsebos voor het eerst lintjes uitgereikt aan kinderen en jongeren in onze gemeente. Het is een initiatief van de 1e kinderburgemeester van onze gemeente, Remi Bakker.

Vergelijkbaar met de normale lintjes die ieder jaar in april uitgereikt worden, zijn kinder- en jongerenlintjes bedoeld voor kinderen en jongeren die zich bijzonder hebben ingezet. Bijvoorbeeld voor een goed doel, bij een vereniging of op een ander gebied. Met hun inzet zijn ze een voorbeeld voor anderen. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. 

Nomineer iemand vóór 8 november 2021

In 2021 worden er kinderlintjes uitgereikt, rond de Internationale Dag van de Rechten van het Kind (20 november).

Wilt u iemand voordragen voor een lintje? Dat kan. Vul daarvoor het formulier 'Nominatie kinder- of jongerenlintje 2021' (pdf, 66 kB) in. Stuur het formulier voor maandag 8 november 2021 naar e-mail kinderburgemeester@renkum.nl. Is e-mailen niet mogelijk? Stuur dan het formulier naar Gemeente Renkum, kinderlintjes, t.a.v. Tess Doornenbal, Postbus 9100, 6860 HA, Oosterbeek.

Wat gebeurt er met de nominaties?

Een commissie buigt zich over de nominaties. In de commissie zitten de burgemeester en de kinderburgemeester, een raadslid en een lid van de jongerenraad. De commissie laat zo snel mogelijk weten of het lintje ook daadwerkelijk wordt uitgereikt aan hem of haar. Dan krijgt u meer informatie over hoe het verder in zijn werk gaat.