Kinder- en jongerenlintjes

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er een kinderlintje, voor jongeren van 12 tot 18 jaar is er het jongerenlintje.

Net als lintjes die ieder jaar in april uitgereikt worden, zijn kinder- en jongerenlintjes bedoeld voor kinderen en jongeren die zich bijzonder hebben ingezet. Bijvoorbeeld voor een goed doel, bij een vereniging of op een ander gebied. Met hun inzet zijn ze een voorbeeld voor anderen. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. 

Nomineer iemand vóór 7 november 2022

Wilt u iemand voordragen voor een lintje? Dat kan op 2 manieren.

Online

Ik nomineer iemand voor een kinder- of jongerenlintje

Schriftelijk

Vul 'Nominatie kinder- of jongerenlintje 2022' (Word, 49 kB) in en stuur het formulier vóór maandag 7 november 2022 naar e-mail kinderburgemeester@renkum.nl. Is e-mailen niet mogelijk? Print dan het formulier uit en stuur het naar Gemeente Renkum, kinderlintjes, t.a.v. Louise van Uum, Postbus 9100, 6860 HA, Oosterbeek.

Wat gebeurt er met de nominaties?

Een commissie buigt zich over de nominaties. In de commissie zitten de burgemeester en de kinderburgemeester, een raadslid en een lid van de jongerenraad. De commissie laat zo snel mogelijk weten of het lintje ook daadwerkelijk wordt uitgereikt aan hem of haar. Dan krijgt u meer informatie over hoe het verder in zijn werk gaat.

In 2020 zijn lintjes voor het eerst uitgereikt. Het is een initiatief van de 1e kinderburgemeester van onze gemeente, Remi Bakker.