Wethouder Marinka Mulder dient ontslag in

Maandag 27 mei 2024 heeft wethouder Marinka Mulder (PvdA) haar ontslag ingediend bij burgemeester Schaap van de gemeente Renkum. Marinka Mulder doet dit omdat ze ‘de wil tot samenwerking op dit moment niet meer aantreft in de huidige Renkumse Politiek, juist nu dat zo hard nodig is.’ Haar ontslag gaat uiterlijk in per 1 november 2024, of eerder als het college weer op volle sterkte is. Tot die tijd blijft de wethouder aan het werk en begeleidt ze begroting 2025 en volgende jaren naar de gemeenteraad die daar eind oktober 2024 over beslist.

Jongste wethouder

Marinka Mulder (1989) werd 30 mei 2018 geïnstalleerd als wethouder in de gemeente Renkum. Ze was toen de jongste wethouder ooit in de gemeente. In haar portefeuille heeft ze het Sociaal Domein (zorg en welzijn, onderwijs, zorg- en leerlingenvervoer en Sport en bewegen), Bedrijfsvoering en Dienstverlening (Financiën, Bedrijfsvoering, personeelsbeleid, gemeentelijk vastgoed) en de Grote Projecten Doorwerth Centrum en de Spooronderdoorgang Wolfheze.

Hart en ziel

Burgemeester Agnes Schaap is ontdaan door het besluit van wethouder Mulder. Burgemeester Schaap: “In het college hebben we de afgelopen tijd veel gesprekken gehad over de bestuurlijke toekomst van de gemeente, over de begroting, over de perspectiefnota. Marinka had en heeft daarbij altijd een positieve en constructieve inbreng. Ze ging met hart en ziel voor gemeente Renkum. Het doet daarom extra pijn om van haar te horen dat ze de wil tot samenwerken niet meer aantreft in de Renkumse politiek. Het is geweldig jammer om zo’n goede wethouder te zien vertrekken.