Zwerfafval

Zelf meehelpen met zwerfafval opruimen? Kijk hier voor de mogelijkheden.

Buurtadoptie

Als vereniging of instantie kunt u een buurt adopteren. Voor elke opruimactie ontvangt u € 100,- (tot max. € 400,) om vrij te besteden binnen uw organisatie. Voor meer informatie stuur een bericht naar e-mail schonebuurtcoach@renkum.nl.

Zwerfafval brigades

Als inwoners samen in hun dorp of buurt willen opruimen, vormen ze een zwerfafvalbrigade. In onze gemeente zijn al verschillende inwoners die in groepen zwerfafval opruimen. De zwerfafvalbrigades werken samen met ons. Wij stellen hesjes, knijpers en vuilniszakken ter beschikking om het zwerfafval te kunnen opruimen. Ook kunnen zakken met zwerfafval opgehaald worden.

De zwerfafvalbrigades gaan regelmatig aan de slag om verschillende gebieden in hun omgeving schoon te houden. En dat kost niet zoveel tijd, u ziet al snel resultaat en het is nog gezellig ook! Wilt u zich aanmelden bij een bestaande groep? Stuur een bericht naar e-mail schonebuurtcoach@renkum.nl.

Gratis materialen beschikbaar

Wilt u liever zelf aan de slag? Ook voor u zijn er materialen beschikbaar voor het inzamelen van zwerfafval. U kunt een prikstok, afvalzak en houder, handschoenen en veiligheidshesje ontvangen. Stuur een bericht naar e-mail schonebuurtcoach@renkum.nl en wij leggen de spullen klaar bij de gemeentewerf, Veentjesbrug 5 in Heelsum.