Website over recycling

Op www.recyclingnederland.nl staat veel informatie over het recyclen en hergebruik van afvalstoffen.

Logo van Recycling NederlandNiet alleen met tekst, maar ook met filmpjes wordt duidelijk gemaakt wat er bijvoorbeeld met elektrische apparaten, gft+e, verpakkingen, textiel en glas gebeurt na inzameling. 

Ook staan op de webite van Recycling Nederland handige infographics die laten zien hoe onze afvalstromen werken en leest u over creatieve initiatieven die afvalstromen hergebruiken. Bijvoorbeeld een Zweeds initiatief om fietsen te maken van gebruikte koffiecapsules. Zo’n 300 afgedankte capsules leveren genoeg op voor een frame van de ‘RE: CYCLE’-fiets. 

Gemeente Renkum supporter van Recycling Nederland

In deze tijd van het afval scheiden en de toegenomen aandacht voor het milieu en het klimaat is het belangrijk dat we weten hoe het ervoor staat met recycling. Recycling Nederland is een stichting, waarin experts uit de afvalsector, diverse organisaties en gemeenten met elkaar stappen zetten om recycling verder te bevorderen. Recycling Nederland informeert daarom over recycling in Nederland en wereldwijd, en brengt initiatiefnemers bij elkaar.