Nieuwsberichten

De 10 laatst geplaatste berichten.

 • Kindpakket

  Kinderen en jongeren moeten kunnen sporten, studeren en plezier maken. Toch is dat soms moeilijk. Bijvoorbeeld als er thuis weinig geld is. Daarom is er het Kindpakket.

 • Let op: nepagenten proberen u op te lichten

  10 juli 2024

  De afgelopen weken komen veel meldingen binnen bij de politie in Renkum dat oplichters zich voordoen als medewerker van de politie. Ze proberen bij woningen binnen te komen om zogenaamd waardevolle spullen en sieraden veilig te stellen.

 • Buurtklusbedrijf

  Uw huis goed isoleren is 1 van de manieren om een lagere energierekening te krijgen. Isoleren kan al met kleine maatregelen. Voor verschillende energiebesparende aanpassingen kunt u bij Buurtklusbedrijf terecht. Het Buurtklusbedrijf is beschikbaar voor mensen met een laag inkomen en die extra hulp bij isoleren kunnen gebruiken.

 • 7 september: verkeersmaatregelen Airborne Wandeltocht

  Op zaterdag 7 september 2024 is in onze gemeente de 77e editie van de Airborne Wandeltocht. De wandeltocht leidt tot extra verkeersdrukte. Om alles goed te laten verlopen, neemt de organisatie samen met politie, gemeente en hulpdiensten verschillende verkeersmaatregelen.

 • Registreren toeristische verhuur

  Als u (een deel van) uw woning verhuurt aan toeristen, bent u vanaf 1 juli 2024 verplicht om de woning te registreren.

 • Berichten over uw Buurt in uw mailbox

  25 juni 2024

  Veel besluiten die de overheid neemt hebben direct invloed op uw dorp of buurt. Welke verbouwing willen uw buren aan hun huis laten uitvoeren? Mag die boom in uw straat gekapt worden? De gemeente en andere overheidsorganisaties zijn verplicht dit (digitaal) bekend te maken. Deze bekendmakingen noemen we ‘Berichten over uw Buurt’. Sinds 14 juni 2024 ontvangt u deze elke week via de e-mail.

 • Werkzaamheden Stationsweg en A.Weeninklaan

  De werkzaamheden voor het onderhoud aan de Stationsweg en A.Weeninklaan in Oosterbeek gaan maandag 24 juni 2024 van start. Tijdens de werkzaamheden is doorgaand verkeer over de Stationsweg niet mogelijk. Het verkeer leiden we om via de Nico Bovenweg en Valkenburglaan. De werkzaamheden duren tot begin december 2024.

 • Een nieuw reisdocument nodig? Regel dit op tijd!

  10 april 2024

  In 2024 hebben veel inwoners een nieuw paspoort, identiteitskaart en rijbewijs nodig. Wij verwachten dan ook grote drukte met het aanvragen van nieuwe reisdocumenten.

 • 2 informateurs stellen stappenplan op voor aangepast college

  17 juni 2024

  De fractievoorzitters in de gemeenteraad van de gemeente Renkum hebben de heren Jaap Boot en Jan Wijnia aangewezen als informateurs. De informateurs stellen in de komende weken een stappenplan en tijdplan op om te komen tot de benoeming van een (aangepast) college dat benoemd kan worden in een raadsvergadering begin september. Dit stappenplan wordt besproken in de raadsvergadering van 27 juni 2024.