Nieuwsberichten

De 10 laatst geplaatste berichten.

 • Energie besparen, wie wil dat niet?

  29 september 2023

  We helpen inwoners om energie te besparen en bieden hulp aan bij financiële problemen door hoge energiekosten.

 • Kom naar de raadsontmoeting 4 oktober

  29 september 2023

  De gemeenteraad van Renkum nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de raadsontmoeting van woensdag 4 oktober.

 • Bestuurlijke toekomst: herindeling uiteindelijk beste optie

  27 september 2023

  De Gemeente Renkum bezint zich op haar bestuurlijke toekomst. De gemeenteraad gaf vorig jaar op eigen initiatief de opdracht om vier toekomstscenario’s te onderzoeken. Het onderzoek is afgerond en het bijbehorende rapport is klaar. De conclusie van het onderzoek is dat een samenvoeging met een andere gemeente (herindeling) op termijn uiteindelijk de beste optie is voor de Gemeente Renkum. Het college biedt het onderzoeksrapport nu aan de gemeenteraad aan. In de raadsvergadering van 29 november neemt de gemeenteraad een besluit over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Renkum.

 • Renovatie gemeentehuis

  27 september 2023

  Het college van de gemeente Renkum stelt de gemeenteraad voor om pas op de plaats te maken met de lopende onderzoeken naar de renovatie van het gemeentehuis in Oosterbeek en een nieuw plan te maken voor de renovatie en inrichting. Aanleiding hiervoor is onder andere een veranderende huisvestingsbehoefte van het ambtelijk apparaat, en het besluit van de bibliotheek om niet te verhuizen. Het nieuwe plan richt zich op een sobere en doelmatige renovatie en inrichting van het gebouw voor de huisvesting van de ambtelijke en de bestuurlijke organisatie. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel, werkt het college een plan van aanpak uit. Begin 2024 kan de raad dan een definitief besluit nemen. 

 • Week van de Veiligheid

  27 september 2023

  In de week van 9 oktober 2023 is het de landelijke Week van de Veiligheid. In en rond die week besteden wij samen met onze partners extra aandacht aan de veiligheid in onze gemeente. We organiseren verschillende activiteiten met de insteek: wat kunt u als inwoner of ondernemer zelf doen om uw eigen omgeving nóg veiliger en leefbaarder te maken? 

 • Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

  27 september 2023

  De Euregio Rijn-Waal, waar onze gemeente onderdeel van uitmaakt, is dit jaar weer op zoek naar creatieve hobbyfotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd.

 • Digitaal Scheidingsloket

  27 september 2023

  Als u gaat scheiden komt er veel op u af. Er verandert veel. Ook voor uw kinderen. Waar begint u en wie denkt er met u mee?

 • Inheemse zaaiweek

  26 september 2023

  Deze week is het de ‘Inheemse zaaiweek’. Tijdens deze week vragen we aandacht voor het zaaien van inheemse planten.

 • Renkum schoner na World Cleanup Day

  26 september 2023

  Op de Renkumse editie van World Cleanup Day, afgelopen zaterdag 23 september, gingen inwoners en opruiminitiatieven uit alle dorpen de strijd aan met zwerfafval.

 • Energietoeslag 2023 voor lagere inkomens

  25 september 2023

  De energietoeslag is een tegemoetkoming voor extra energiekosten. Ook in 2023 komt er weer energietoeslag.