Glasvezel

Een glasvezelverbinding is een snelle en toekomstbestendige breedbandverbinding en biedt zowel ondernemers als inwoners de mogelijkheid van snel internet. Wij willen  dat iedereen in de gemeente gebruik moet kunnen maken van een glasvezelverbinding. Oosterbeek en het buitengebied zijn al voorzien van glasvezel. In 2021 starten we met de laatste fase: de aanleg van glasvezel in de andere 5 dorpen van onze gemeente. 
 

Wij hebben onderzocht welke partijen bereid zijn om glasvezel aan te leggen in Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Renkum en Wolfheze. Sommige partijen (zoals KPN) waren wel geïnteresseerd om in de toekomst glasvezel aan te leggen, maar dit zou dan nog een aantal jaren gaan duren. We vinden het van belang dat inwoners zo snel mogelijk de keuzevrijheid moeten hebben om een glasvezelabonnement te kunnen afsluiten. DELTA Fiber bood als enige partij deze mogelijkheid. Daarom hebben wij hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met DELTA Fiber voor de aanleg van glasvezel in deze 5 dorpen.

Aanleg glasvezel in Renkum en Heelsum

De aanleg van het glasvezelnetwerk start in de week van 26 juli 2021. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en planning meldt u dan aan voor de nieuwsbrief via www.deltafibernetwerk.nl/gebieden/renkum-heelsum

Glasvezel in Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze

De campagne van DELTA Fiber om voldoende aanmeldingen te krijgen voor glasvezel is geslaagd. De aanleg in Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze start eind 2021/begin 2022.

Buitengebied

In 2019/2020 is door Glasvezel Buitenaf in het buitengebied van de hele gemeente glasvezel aangelegd. Glasvezel buitenaf gaat verder onder de naam DELTA Fiber Netwerk. Deze naamsverandering heeft geen invloed op de dienstverlening aan bestaande klanten van Glasvezel buitenaf. 

Alle adressen in het buitengebied hadden toen de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten bij 1 van de aanbieders. Mocht u alsnog aangesloten willen worden, dan kunt u hierover contact opnemen met DELTA Fiber Netwerk via (088) 75 85 800 of chat met een medewerker van DELTA Fiber Netwerk. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Meer informatie

Heeft u vragen over deze glasvezelcampagne?

  • Meer informatie vindt u op www.deltafibernetwerk.nl
  • Bezoek het Glasvezel Informatiepunt in Renkum aan de Dorpsstraat 84. U kunt hier zonder afspraak terecht op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
  • Kijk op www.renkumopglasvezel.nl. Dit is een initiatief voor en door inwoners en zij geven onafhankelijk van DELTA Fiber Netwerk informatie over de glasvezelcampagne in Renkum en Heelsum.