Glasvezel

Een glasvezelverbinding is een snelle en toekomstbestendige breedbandverbinding en biedt zowel ondernemers als inwoners de mogelijkheid van snel internet. Wij willen  dat iedereen in de gemeente gebruik moet kunnen maken van een glasvezelverbinding. Oosterbeek en het buitengebied zijn al voorzien van glasvezel. In 2021 starten we met de laatste fase: de aanleg van glasvezel in de andere 5 dorpen van onze gemeente. 
 

Glasvezel in Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Renkum en Wolfheze

Wij hebben onderzocht welke partijen bereid zijn om glasvezel aan te leggen in Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Renkum en Wolfheze. Sommige partijen (zoals KPN) waren wel geïnteresseerd om in de toekomst glasvezel aan te leggen, maar dit zou dan nog een aantal jaren gaan duren. We vinden het van belang dat inwoners zo snel mogelijk de keuzevrijheid moeten hebben om een glasvezelabonnement te kunnen afsluiten. DELTA Fiber bood als enige partij deze mogelijkheid. 

Daarom hebben wij hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met DELTA Fiber voor de aanleg van glasvezel in deze 5 dorpen. DELTA Fiber start in het najaar van 2020 met een campagne (vraagbundeling) in Renkum en Heelsum en begin 2021 in Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze. 

Tijdens deze campagne kunt u zich aanmelden voor glasvezel door een abonnement af te sluiten bij 1 van de telecomaanbieders die gebruik maken van het netwerk van DELTA fiber. U betaalt geen aansluitkosten van € 650,- per adres. U betaalt wel de abonnementskosten van de telecomaanbieder. Bij voldoende aanmeldingen (30% voor Renkum, Heelsum) legt DELTA fiber in 2021 glasvezel aan in de dorpen.

Start campagne

Eind november 2020 start DELTA Fiber met de campagne in Renkum/Heelsum. Alle adressen binnen deze dorpen krijgen van DELTA Fiber een brief met meer informatie. Vanaf 28 november 2020 is in het centrum van Renkum, Dorpsstraat 84, een pop-up store van DELTA Fiber waar u terecht kunt met uw vragen. Deze winkel zal ongeveer 3 maanden open blijven.

Voor Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze start de campagne in februari/maart 2021. U ontvangt hierover in het begin van 2021 meer informatie.

Buitengebied

In 2019/2020 is door Glasvezel Buitenaf in het buitengebied van de hele gemeente glasvezel aangelegd. Alle adressen in het buitengebied hadden toen de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten bij 1 van de aanbieders. Mocht u alsnog aangesloten willen worden, dan kunt u hierover contact opnemen met Glasvezel Buitenaf.

Oosterbeek

Een aantal jaren geleden is door Reggefiber in de kern Oosterbeek een glasvezelverbinding aangelegd. Een aantal huishoudens binnen de bebouwde kom van Oosterbeek zijn destijds niet door Reggifiber meegenomen in de aanleg van glasvezel. DELTA Fiber zal voor deze huishoudens een aparte vraagbundeling organiseren in 2021. 

Meer informatie

Heeft u vragen over deze glasvezelcampagne?

  • Meer informatie vindt u op www.deltafibernetwerk.nl
  • Beng een bezoek aan het informatiepunt op de Dorpsstraat 84 in Renkum.
  • Kijk op www.renkumopglasvezel.nl. Dit is een initiatief voor en door inwoners en zij geven onafhankelijk van DELTA Fiber Netwerk informatie over de glasvezelcampagne in Renkum en Heelsum.