Stemmen in een andere gemeente (kiezerspas)

Als u in een andere gemeente wilt stemmen, laat uw stempas dan omzetten in een kiezerspas. Met een kiezerspas kun u stemmen in heel Nederland.

Aanvragen

Schriftelijk

Een kiezerspas vraagt u schriftelijk aan door het formulier Aanvragen van een kiezerspas (Pdf, 17 kB) in te vullen. Stuur het formulier via e-mail naar verkiezingen@renkum.nl of per post naar Gemeente Renkum, Burgerzaken, Antwoordnummer 37, 6860 VB Oosterbeek. Heeft u al een stempas ontvangen? Stuur deze dan mee.

Zorg er voor dat een schriftelijke aanvraag voor een kiezerspas uiterlijk maandag 3 juni 2024 12.00 uur bij ons binnen is. Dan krijgt u de kiezerspas voor 6 juni 2024 thuisgestuurd.

Aan de balie

Van dinsdag 14 mei tot en met woensdag 5 juni 2024 12.00 uur kunt u een kiezerspas aanvragen aan de balie in het gemeentehuis. Maak daarvoor een afspraak.

Afspraak maken aanvragen kiezerspas

Als het niet meer mogelijk is om online een afspraak te maken, bel dan (026) 33 48 111.

Meenemen

  • Ingevuld formulier Aanvragen kiezerspas (Pdf, 17 kB)
  • Uw stempas
  • Geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs, verblijfsdocument)

Stemmen met kiezerspas

Bewaar uw kiezerspas goed. U krijgt geen nieuwe pas als uw kiezerspas zoekraakt. Als u stemt met een kiezerspas is het ook nodig een geldig identiteitsbewijs te laten zien. Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de verkiezingen die specifiek over onze gemeente gaan. Neem dan contact met ons op via e-mail verkiezingen@renkum.nl of bel (026) 33 48 111.