Ik kan zelf niet stemmen (volmacht)

Als u 6 juni 2024 zelf niet kunt gaan stemmen, dan kunt u regelen dat iemand anders voor u gaat stemmen. U kunt op 2 manieren regelen dat iemand anders voor u gaat stemmen.

Vul de achterkant van de stempas in

Het makkelijkst is om de achterkant van uw stempas in te vullen. Zet ook uw handtekening. Geef uw stempas en een kopie van uw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs aan de persoon die voor u gaat stemmen. De kopie mag ook een foto op een mobiele telefoon zijn.

De persoon die voor u gaat stemmen kan uw stem alleen tegelijk met zijn eigen stem uitbrengen en kan voor maximaal 2 andere personen stemmen.

Schriftelijk volmacht regelen

Per post

Een schriftelijke volmacht regelt u door het formulier Aanvragen volmacht (pdf, 26 kB) in te vullen. Stuur het formulier via e-mail naar verkiezingen@renkum.nl of per post naar Gemeente Renkum, Burgerzaken, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek.

Het is nodig dat de aanvraag voor een volmacht uiterlijk maandag 3 juni  2024 om 12.00 uur bij ons binnen is. De gemachtigde krijgt voor donderdag 6 juni 2024 de volmacht thuisgestuurd.

Aan de balie

Van dinsdag 14 mei 2024 tot en met maandag 3 juni 2024 12.00 uur kunt u een volmacht aanvragen aan de balie in het gemeentehuis. Maak daarvoor een afspraak.

Afspraak maken aanvragen schriftelijke volmacht

Als het niet meer mogelijk is om online een afspraak te maken, bel dan (026) 33 48 111.

Meenemen

Meer informatie

Kijk op de website:

Heeft u vragen of opmerkingen over de verkiezingen die specifiek over onze gemeente gaan. Neem dan contact met ons op via e-mail verkiezingen@renkum.nl of bel (026) 33 48 111.