Doorgeven diefstal of vermissing paspoort of identiteitskaart

Is uw paspoort of identiteitskaart kwijt of gestolen? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door. Zo voorkomt u misbruik. Het melden van een vermissing (kwijt of gestolen) van een paspoort of identiteitskaart is gratis en kan online.

Online vermissing doorgeven

  • Zijn er meerdere reisdocumenten kwijt of gestolen? Geef dan per document een vermissing door. Is uw rijbewijs kwijt of gestolen? Geef dit online door bij de RDW. U kunt de vermissing van het rijbewijs ook doorgeven als u een nieuw rijbewijs aanvraagt.
  • U kunt met uw eigen DigiD uw eigen paspoort of identiteitskaart laten registreren als vermist. U kunt dit niet doen voor uw kinderen of voor iemand anders.
  • Als u aangifte van diefstal bij de politie heeft gedaan, dan voegt u het proces-verbaal toe aan de digitale aangifte. Bij verlies of diefstal in het buitenland moet u altijd aangifte doen bij de politie ter plaatse. Voeg ook dan het buitenlands proces-verbaal toe aan aangifte van vermissing. 
  • Wilt of kunt u uw vermissing niet digitaal doorgeven? Geef de vermissing dan door bij uw afspraak voor een nieuw reisdocument. Heeft u al een proces-verbaal van de politie? Neem dit dan mee.

Document ongeldig

Als u uw paspoort of identiteitskaart als vermist heeft opgegeven, kunt u het niet meer gebruiken. Het paspoort of de identiteitskaart is niet meer geldig. Ook niet als u het terugvindt. Het is nodig dat u een nieuw paspoort of identiteitskaart aanvraagt.

Een teruggevonden paspoort of identiteitskaart levert u in bij de gemeente.