Natuurbegraafplaats Boschveld in Oosterbeek

Natuurbegraafplaats Boschveld in Oosterbeek is aangelegd. We hopen 20 juni 2024 de begraafplaats in gebruik te nemen.

Natuurbegraafplaats Boschveld ligt tussen de begraafplaatsen Noord en Zuid. De ingang komt naast de hoofdingang van begraafplaats Noord. De entree is langs een bosstrook met inheemse bomen. Onder de bomen worden asbussen begraven (urnenbos). De aanwezige agrarische akker wordt omgevormd tot bloemenweide en biedt straks plek aan 746 graven. Het wandelpad op het grasland heeft de vorm van het infinity-teken wat oneindig betekent. Op de natuurbegraafplaats komt een sfeervolle boskapel. De plattegrond van begraafplaats staat in de boskapel naast de entree.

Voorwaarden natuurbegraven

Voor natuurbegraven gelden andere voorwaarden. Zo zijn er geen grafstenen of grafmonumenten mogelijk. De graven markeren we met houten schijven. Kijk voor alle voorwaarden op de pagina Veelgestelde vragen begraven

Looptijd van 100 jaar

De looptijd van de graven is 100 jaar. Na deze periode is het mogelijk om te verlengen of afstand ervan te doen. Wij geven graven niet voor onbepaalde tijd uit, om ook in de toekomst voldoende ruimte te houden voor deze vorm van begraven. Urnengraven geven wij wel voor onbepaalde tijd uit. De urnen zijn namelijk afbreekbaar en nemen ondergronds geen ruimte in. 

Reserveren kan

Net als bij normale begraafplaatsen kunt u vooraf een plaats reserveren. In een natuurgraf kunnen maximaal 3 mensen begraven worden. Daarnaast kunnen er maximaal 6 urnen worden bijgezet. 

Ontwerp natuurbegraafplaats Boschveld

Natuurbegraafplaats Boschveld Oosterbeek