Begraafplaatsen

In onze gemeente zijn 5 gemeentelijke begraafplaatsen. Buiten de primaire functie van een begraafplaats, speelt gedenken van onze overledene(n) op de begraafplaats een steeds belangrijkere rol. Alle gemeentelijke begraafplaatsen zijn bosrijk en/of gelegen tegen grotere natuurgebieden. De begraafplaatsen zijn een groene oase voor rust, bezinning en om te herdenken.

 • Begraafplaats 'Fangmanweg' in Oosterbeek

  De oude begraafplaats van Oosterbeek, in gebruik genomen rond 1850, is sinds 1983 een gemeentelijk monument.

 • Begraafplaats 'Harten' in Renkum

  Begraafplaats 'Harten' in Renkum is in 1966 in gebruik genomen en ligt aan de rand van een groot bosgebied en langs het Renkums Beekdal.

 • Begraafplaats 'Noord' in Oosterbeek

  Het noordelijke deel van de begraafplaats is in gebruik genomen rond 1957 toen begraafplaats 'Zuid' haar maximale capaciteit bereikte. Kenmerkend voor het noordelijke deel is het bosachtige karakter van de begraafplaats, waardoor er sprake is van begraven in de natuur.

 • Begraafplaats 'Onder de Bomen' in Renkum

  De oude begraafplaats van Renkum is rond 1860 in gebruik genomen. De begraafplaats kenmerkt zich door de aanwezigheid van zeer oude graven, waaronder die van prominente Renkumers zoals de schilder van Ingen en de oprichters van de Renkumse papierindustrie.

 • Begraafplaats 'Zuid' in Oosterbeek

  De nieuwe begraafplaats van Oosterbeek, die in 1899 in gebruik is genomen, doet nog steeds als zodanig dienst. Op de begraafplaats zijn nog vele graven uit de begintijd behouden gebleven, waaronder van veel prominente Oosterbekers en of graven met markante monumenten.

 • Begraafplaatsen in vogelvlucht

  In een kort filmpje ziet u in vogelvlucht 3 van onze gemeentelijke begraafplaatsen.