Vrijwilligerswerk met een uitkering

Wilt u graag ervaring opdoen, andere mensen ontmoeten, een zinvolle tijdsbesteding hebben of u inzetten voor iets dat belangrijk u vindt? Dan is vrijwilligerswerk iets voor u!

Ontvangt u een uitkering en u wilt vrijwilligerswerk doen? Dat kan prima samen. Zorg wel dat het uw kansen op (betaald)werk vergroot. Want uiteindelijk is het nog beter om een baan te vinden, waarmee u een eigen inkomen verdient. Als u vrijwilligerswerk wilt doen, bespreek dit altijd met uw contactpersoon van de gemeente.

Op zoek naar vrijwilligerswerk

Renkum voor Elkaar ondersteunt vrijwillige inzet op verschillende manieren. Heb je een gerichte vraag over vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met de sociaal werkers van Renkum voor Elkaar, of loop binnen bij Het Huis van Renkum en vraag naar de mogelijkheden.

Gratis Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligers zijn onmisbaar, ook in de gemeente Renkum. Daarom vinden wij het belangrijk dat risico's voor vrijwilligers zoveel mogelijk worden gedekt door een goede verzekering.

Daarvoor is de vrijwilligersverzekering afgesloten: de VNG Vrijwilligersverzekering. Dit is een gratis verzekering en dekt risico’s zoals schade bij ongevallen, schade aan persoonlijke eigendommen, aansprakelijkheid voor rechtspersonen, bestuurdersaansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid en rechtsbijstand. Kijk voor meer informatie op de webpagina Vrijwilligersverzekering.