Vrijwilligersverzekering

U doet als vrijwilliger belangrijk werk. Daarom zorgen wij ervoor dat u dit goed en veilig kunt doen. En dat u goed verzekerd bent, mocht er toch iets gebeuren tijdens uw vrijwilligerswerk.

Daarvoor hebben wij de VNG Vrijwilligersverzekering afgesloten. Dit is een gratis verzekering waarmee wij alle vrijwilligers in onze gemeente hebben verzekerd. Bent u vrijwilliger, dan bent u automatisch verzekerd.

De verzekering dekt risico’s zoals schade bij ongevallen, schade aan persoonlijke eigendommen, aansprakelijkheid voor rechtspersonen, bestuurdersaansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid en rechtsbijstand. Een ander voordeel is dat organisaties geen registratie bij hoeven te houden van vrijwilligers en vrijwilligersfuncties.

Schade

Kijk voor alle informatie over de vrijwilligersverzekering en voor het melden van schade de website van Centraal Beheer. Wilt u schade melden? Stuur dan het ingevulde schadeformulier naar schade@connectie.nl. De Connectie beoordeelt of het gaat om vrijwilligersinzet volgens de definitie uit de polis en stuurt het schadeformulier door aan de verzekeringsmaatschappij. De maatschappij wikkelt direct de schade met de schademelder af, zonder tussenkomst van de gemeente of een andere organisatie.

De Connectie

De Connectie is dé partner in bedrijfsvoering voor de gemeenten Renkum, Rheden en Arnhem. De Connectie verzorgt namens de gemeente de afhandeling van de VNG Vrijwilligersverzekering.