Kindpakket

Kinderen en jongeren moeten kunnen sporten, studeren en plezier maken. Toch is dat soms moeilijk. Bijvoorbeeld als er thuis weinig geld is. Daarom is er het Kindpakket. Een pakket met voorzieningen voor kinderen en jongeren uit de gemeente Renkum.

Voor wie?

De voorzieningen uit het Kindpakket zijn voor kinderen en jongeren uit gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm en voor gezinnen die hulp krijgen bij schulden. Hierdoor kunnen zij meedoen met hun leeftijdsgenootjes.

Wat zit er in het Kindpakket?

Kleding- en Schoolspullentegoed 2022

In 2022 ontvangt u geen pas voor Kleding- en Schoolspullentegoed. Het tegoed voor kleding en schoolspullen wordt op de GelrePas gezet. Apart van het GelrePastegoed voor sport, cultuur, educatie en recreatie. Heeft u en uw kind(eren) nog geen GelrePas? Vraag de pas dan aan via de website www.gelrepas.nl.

Met het Kleding- en Schoolspullentegoed kunt u (sport)kleding, schoenen en schoolspullen kopen. Schoolspullen zijn bijvoorbeeld schriften, schrijf- en tekenmaterialen, rekenmachine, woordenboeken, schooltas en dergelijke.

Voor wie?

Kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar.

Bedrag van het Kleding- en Schoolspullentegoed

  • Kleding- en Schoolspullentegoed Kind: € 150,- eenmalig per kalenderjaar voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. 
  • Kleding- en Schoolspullentegoed Jeugd: € 250,- eenmalig per kalenderjaar voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. 

Het tegoed voor kleding en schoolspullentegoed kunt u besteden van 1 juli tot en met 31 december 2022 bij aangesloten winkels. Kijk voor de winkels op de website van de GelrePas.

Aanvragen

Vraag het Kleding- en Schoolspullentegoed aan via de website van Stichting Leergeld Arnhem

Liever per telefoon aanvragen? Bel dan naar (026) 445 55 72 op dinsdag, woensdag of donderdag van 9.00 tot 11.00 uur. Een bericht sturen naar e-mail info@leergeldarnhem.nl kan ook.

Computer

Een computer of laptop, zodat jongeren goed mee kunnen komen in het voortgezet onderwijs.

Voor wie?

Voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar.

Hoe vaak?

Eenmalig

Aanvragen

U kunt uw kind aanmelden via het contactformulier van Stichting Leergeld. Liever per telefoon aanmelden? Bel dan naar (026) 44 55 572 op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 11.00 uur. Mailen kan ook via info@leergeldarnhem.nl.

Smartphone

Een nieuwe voorziening in het Kindpakket is een smartphone inclusief accessoires en beltegoed voor jongeren die naar het voortgezet onderwijs gaan. Met de smartphone kunnen zij bijvoorbeeld op Magister hun lesstof, lesrooster en cijfers bekijken. Kunnen ze voor de lessen opdrachten doen en/of filmpjes maken. Maar ook om via WhatsApp contact te houden met klasgenoten.

Voor wie?

Voor jongeren die in 2022 van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaan.

Hoe vaak?

Eenmalig

Aanvragen

U kunt uw kind aanmelden via het formulier 'Aanvraag voor eigen kind' van Stichting Leergeld Arnhem.

Begeleiders/verzorgers kunnen een kind van iemand anders aanmelden via het formulier 'Aanvraag voor kind van een ander' van Stichting Leergeld Arnhem

Liever per telefoon aanmelden? Bel dan naar (026) 44 55 572 op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 11.00 uur. Mailen kan ook via info@leergeldarnhem.nl.

Schoolkosten, fiets en verjaardag

Bij Stichting Leergeld kunt u ook terecht voor een tegemoetkoming in de schoolkosten, kosten voor een schoolreis/excursie, een fiets of het vieren van de verjaardag van uw kind. Kijk voor meer informatie op www.leergeldarnhem.nl of neem contact op met Stichting Leergeld via (026) 44 55 572 of stuur een bericht naar e-mail info@leergeldarnhem.nl.

Sport en cultuur via de GelrePas

Met de GelrePas kunnen kinderen en jongeren bijvoorbeeld lid worden van een sportvereniging, scouting, muzieklessen volgen, naar de bioscoop of dierentuin. Kijk voor het volledige aanbod op www.gelrepas.nl.

Voor wie?

Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar met uitzondering van studenten.

Vergoeding van 1 januari tot en met 31 december 2022

  • Kinderen van 0 tot en met 3 jaar kunnen gebruikmaken van het tegoed van hun ouders.
  • Kinderen van 4 tot en met 11 jaar krijgen een persoonlijk tegoed op hun GelrePas van € 250,-
  • Jongeren van 12 tot en met 17 jaar krijgen een persoonlijk tegoed op hun GelrePas van € 275,-.

Door de GelrePas of de barcode in de GelrePas-app op de mobiele telefoon te laten scannen, wordt het verschuldigde bedrag automatisch van het tegoed afgeschreven. In de Mijn GelrePas-account en in de app kunt u eenvoudig zien, hoeveel tegoed u nog heeft. Is het tegoed op, dan kunt u nog steeds gebruikmaken van kortingen. De pas is ook te gebruiken voor activiteiten in de gemeenten Arnhem, Duiven, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar en soms ook nog daarbuiten. 

Aanvragen

Wilt u weten of uw kind voor de GelrePas in aanmerking komt? Doe dan de check op de website www.gelrepas.nl. Daar kunt u ook de Gelrepas aanvragen. Wilt u graag hulp bij het aanvragen, ga dan naar de bibliotheek bij u in de buurt, zij helpen u graag.

Heeft u vragen over de GelrePas? Kijk op de website www.gelrepas.nl of bel met de klantenservice (033) 30 35 464.

Zwemdiploma

U kunt voor uw kind een vergoeding aanvragen voor het halen van alleen zwemdiploma A of voor Superspetters (zwemlesmethode). Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland vergoedt eenmalig maximaal € 475,- voor zwemdiploma A of Superspetters. Is dit bedrag niet toereikend voor de zwemlessen, gebruik dan het tegoed op de GelrePas.

Voor wie?

Voor kinderen en jongeren van 5 tot en met 17 jaar.

Hoe vaak?

Eenmalig

Aanvragen

Wilt u in aanmerking komen voor de vergoeding van het Jeugdfonds Sport? Neem dan contact op met het Sport- en Beweegteam door een bericht te sturen naar e-mail sportenbeweegteam@renkum.nl.

Gratis lid van de bibliotheek Veluwezoom

Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Bij de bibliotheek is veel informatie te vinden voor werkstukken, spreekbeurten en schoolprojecten. Ook zijn er leuke tijdschriften, dvd s en lees- en stripboeken te leen.

Voor wie?

Voor alle kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.

Aanvragen

Inschrijven kan makkelijk bij de bibliotheek in uw buurt. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekdeveluwezoom.nl.

Jeugdland Vakantiepaspoort

In de zomervakantie hoeven kinderen van 4 tot en met 12 jaar zich niet te vervelen! Enkele weken vóór de zomervakantie staan op www.jeugdland.nl activiteiten, waar kinderen uit de gemeente Renkum met korting of zelfs gratis aan mee kunnen doen. U kunt uw kind(eren) via de website aanmelden voor de activiteiten waar hij/zij aan deel wil nemen. Ook kunt u daar een buszegel aanschaffen, waarmee gratis met de bus gereisd kan worden. Kijk voor meer informatie op www.jeugdland.nl.

Meer informatie

  • Voor vragen over het Kindpakket kunt u contact opnemen met het Sociaal Team.
  • Voor het aanvragen van de voorzieningen bij Stichting Leergeld Arnhem kunt u een bericht sturen naar e-mail info@leergeldarnhem.nl of bel (026) 44 55 572 72 op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 11.00 uur.