Hercontrole kosten bewindvoering

Heeft u een bijstandsuitkering of een AOW uitkering? Dan hoeft u voortaan alleen nog in december de nieuwe factuur van de bewindvoerder in te leveren. Dan kunnen wij op tijd het aangepaste bedrag betalen.

Heeft u een ander inkomen? Dan onderzoeken wij ieder jaar of u nog in aanmerking komt voor deze kosten.

Aanvraag

Vul het online formulier 'Hercontrole kosten bewindvoering' in door op onderstaande knop te drukken. Hiermee kunnen wij vaststellen of u (de persoon die onder bewind staat) en een eventuele partner nog steeds aan de voorwaarden voldoen om vergoeding te krijgen voor de kosten van bewindvoering.

 Hercontrole kosten bewindvoering

Waarmee houden we rekening?

Bij de beoordeling houden we rekening met de kostendelersnorm en draagkracht.

Kostendelersnorm

Woont u met meer personen van 21 jaar of ouder in 1 huis, dan geldt voor u mogelijk de kostendelersnorm. Bent u gehuwd of samenwonend in combinatie met de kostendelersnorm, dan ontvangt u beiden het bedrag. Daarvoor is het wel nodig dat u beiden een aanvraag indient.

Draagkracht

De draagkracht is de mogelijkheid die er is om de kosten zelf te kunnen betalen. In principe geldt dat als u een bijstandsuitkering hebt of een vergelijkbaar inkomen, u geen draagkracht in uw inkomen heeft. De actuele bijstandsnormen leest u op de website van de Rijksoverheid.

Ook wordt het vermogen dat boven de van toepassing zijnde vermogensgrens uitkomt, gezien als draagkracht. De bedragen van de vermogensgrens leest u op de website van de Rijksoverheid.