Verloren en gevonden

Heeft u sleutels, tassen, een fiets of andere waardevolle spullen verloren of gevonden dan kunt u die zoeken of aangeven op de website van iLost.

Iets verloren?

Bent u iets verloren? Op de website van iLost zoekt u gemakkelijk het voorwerp dat u bent verloren.

Staat uw voorwerp bij de zoekresultaten en heeft u vervolgens aangegeven dat u de eigenaar bent dan krijgt u zo snel mogelijk een antwoord van de gemeente.

Staat het verloren voorwerp er niet bij? Kijk dan morgen nog eens of het er al tussen staat. Elke doordeweekse dag registreren wij nieuwe gevonden voorwerpen. Ook kunt u een iLost alert maken. Deze melding kunt u gebruiken als bewijs voor uw verzekering.

Bewaartermijnen

Voorwerpen die zijn ingeleverd bij de gemeente met een waarde tot € 450,- euro bewaren wij 3 maanden. Als het voorwerp meer dan € 450,- waard is, bewaren wij het 1 jaar. Daarna worden ze vernietigd of gaan naar een goed doel.

Legitimatiebewijs verloren?

Bent u uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kwijt, maak dan een afspraak om dit te officieel te melden.

Iets gevonden?

Heeft u iets gevonden, dan kunt u dit melden via de website van iLost. Meldt de eigenaar zich niet binnen 1 jaar? Dan wordt het voorwerp uw eigendom.

Bewaren of afgeven?

Wilt u het voorwerp niet thuis bewaren? Lever het dan in bij de gemeente. U kunt gevonden voorwerpen afgeven bij de receptie in het gemeentehuis tijdens de openingstijden. Een afspraak is niet nodig. Fietsen kunt u telefonisch bij ons melden op (026) 33 48 111.

Gevonden legitimatiebewijzen

Gevonden paspoorten, identiteitskaarten, rijbewijzen en verblijfsdocumenten moet u altijd zo snel mogelijk inleveren bij de receptie van het gemeentehuis. Deze documenten blijven eigendom van de staat, u mag deze dus niet thuis bewaren.

Bijzondere vermiste, verloren of gevonden voorwerpen

Grote voorwerpen

Voor kwijtgeraakte, gestolen en gevonden fietsen en andere grote voorwerpen kunt u ons bellen op (026) 33 48 111. Is uw fiets gestolen dan adviseren wij u daarvan aangifte te doen.

Vermiste afvalcontainers

Bent u een afvalcontainer kwijt? Belt u dan met ACV op (0318) 64 81 60.

Voorwerpen met kenteken

Voorwerpen met een kenteken zoals bromfietsen, scooters en aanhangwagens moet u aangeven bij de politie. U kunt digitaal aangifte doen of telefonisch op (0900) 88 44.

(Huis)dieren

Voor vermiste en gevonden (huis)dieren neemt u contact op met:

  • dierenasiel De Hof van Ede op telefoonnummer (088) 811 35 30,
  • of met de dierenambulance Nederrijn via telefoonnummer (06) 538 871 861 of www.dierenambulancenederrijn.nl.

OV-chipkaart gevonden

Heeft u een OV-chipkaart gevonden? Deze kunt u inleveren bij de balie van een vervoerder of opsturen naar:

Klantenservice OV-chipkaart
Postbus 365
3800 AJ Amersfoort
Onder vermelding van 'gevonden OV-chipkaart'