Vervoer van kinderen naar dagbesteding of dagbehandeling

Kan uw kind niet zelfstandig van en naar de plaats reizen waar het jeugdhulp krijgt en komt dit doordat er sprake is van een medische oorzaak of een gebrek in de zelfredzaamheid (vaak bij jongere kinderen)? Dan komt uw kind misschien in aanmerking voor jeugdhulpvervoer.

Aanvragen

Als uw kind jeugdhulp ontvangt en u denkt dat uw kind in aanmerking komt voor jeugdhulpvervoer neem dan contact op met het Sociaal Team. Medewerkers van het Sociaal Team beoordelen of jeugdhulpvervoer in uw situatie mogelijk is. Daarbij kijken zij ook naar uw eigen mogelijkheden voor het vervoer van uw kind.

Avan

Wij werken samen met Avan. Hun chauffeurs brengen uw kind naar uw dagbesteding of dagbehandeling. Wij regelen voor u de ritten met Avan.

Vanaf 1 augustus 2024 rijdt Munckhof Taxi en Willemsen de Koning in onze gemeente naar locaties voor dagbesteding of dagbehandeling (vervoer vanuit de Wmo of de Jeugdwet). De auto’s van deze bedrijven zijn beplakt met het Avan (aanvullend vervoer Arnhem-Nijmegen) logo, dus herkenbaar voor de reiziger. 

De locatie van de dagbesteding of dagbehandeling bepaalt wie u vervoerder is. Dat kunt u zelf niet bepalen. 

Kosten

U hoeft niet te betalen voor het vervoer van uw kind naar de dagbesteding of dagbehandeling.