Burgernet

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Via de telefoon, zowel vaste aansluitingen als mobiel, wordt direct contact gezocht met inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente.

Hoe werkt Burgernet?

De meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. U belt via een gratis telefoonnummer naar de meldkamer als u iets ziet. Zo bent u direct behulpzaam bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind.

Wanneer wordt Burgernet ingezet?

U wordt als Burgernetter alleen ingeschakeld bij dringende zaken in uw directe woon- of werkomgeving, waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Dringende zaken zijn bijvoorbeeld diefstal of inbraak, tasjesroof, vermiste personen.

Aanmelden

Meld u aan voor Burgernet en help de politie en de gemeente bij het bestrijden van criminaliteit in uw buurt. Door uw ogen en oren te gebruiken kunt u de gemeente en de politie direct helpen uw leefomgeving veiliger te maken.

Op burgernet.nl kunt u zich aanmelden als deelnemer. Ook vindt u hier het laatste nieuws en antwoorden op veel gestelde vragen.