AED en burgerhulpverlening

Een AED kan een mensenleven redden. Stichting Renkum Hartveilig is verantwoordelijk voor de 50 AED’s in onze gemeente.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een apparaat waarmee men een elektrische schok aan het hart kan toedienen, wanneer er sprake is van levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED leidt de hulpverlener op een veilige wijze door de reanimatie heen tot professionele hulpverleners het overnemen. Iedereen in Nederland mag de AED bedienen en inzetten wanneer dit nodig is.

Op de website van Stichting Renkum Hartveilig leest u waar in onze gemeente de AED's aanwezig zijn. 

Wordt burgerhulpverleners

De AED's kunnen gebruikt worden door burgerhulpverleners. Burgerhulpverleners hebben een reanimatiecursus afgerond en zijn aangemeld bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. Bij een hartstilstand bij u in de buurt, krijgt u van HartslagNu een oproep op uw mobiel om te gaan reanimeren of de dichtstbijzijnde AED te halen.

Hoe meer burgerhulpverleners er in onze gemeente zijn, hoe groter de kans dat een persoon die gereanimeerd moet worden het overleeft! Als burgerhulpverlener kunt u levens helpen redden in uw buurt. Kunt u reanimeren? Word burgerhulpverlener! Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Renkum Hartveilig of de website www.hartslagnu.nl.