Huur- of koopwoning

Huisvesting is een eerste levensbehoefte. Het bieden van voldoende en goede woningen aan onze (nieuwe) inwoners vinden wij dan ook belangrijk.

Huisvestingsverordening

De gemeente Renkum heeft een huisvestingsverordening. Daarin staan de regels over de manier waarop de huurwoningen in de gemeente verdeeld worden. Alle woningzoekenden hebben een eerlijke kans op woonruimte. Voor de meest actuele informatie en wijzigingen verwijzen wij u naar de website van Entree: www.entree.nu.

Entree

Als u in aanmerking wilt komen voor een woning in de gemeente Renkum schrijft u zich in schrijven als woningzoekende bij Entree. Op de website van Entree worden de leegkomende huurwoningen van veel verhuurders in de regio Arnhem Nijmegen aangeboden.

Woningcorporatie Vivare

Vivare verhuurt ruim 3.000 woningen in de gemeente Renkum. Woningzoekenden in een noodsituatie kunnen in aanmerking komen voor urgentie. Een aanvraag voor urgentie kunt u indienen bij Vivare. Een uitzondering hierop is een mantelzorgurgentie. Die vraagt u bij de gemeente aan.

Kopen van een woning

Wie op zoek is naar een koophuis kan het beste een huis zoeken via de makelaars in de gemeente Renkum.

Gaat u voor het eerst een huis kopen? U kunt bij de gemeente een extra lening aanvragen als u aan de voorwaarden van de Starterslening voldoet.