Gelrepas

Met de Gelrepas kunnen inwoners met een laag inkomen tegen flinke kortingen, en soms zelfs gratis, meedoen aan allerlei activiteiten, zoals een cursus volgen, een dagje uit, of lid worden van een sportvereniging. De Gelrepas is gratis.

Voor wie is de Gelrepas?

Inwoners van gemeente Renkum:

  • die een bijstandsuitkering ontvangen. 
  • met een (ander inkomen) van maximaal 120% van de bijstandsnorm. Voor stellen met kinderen geldt een inkomensgrens van 150%.
  • die zijn toegelaten tot de WSNP (Wet schuldsanering natuurlijke personen) of de gemeentelijke schuldhulpverlening gedurende het schulddienstverleningstraject. 
  • gezinnen met kinderen tot en met 17 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar kunnen aan activiteiten meedoen op de pas van 1 van beide ouders. Inwonende kinderen van 18 jaar en ouder moeten de GelrePas zelf aanvragen. 

Pashouders die begeleiding nodig hebben bij uitjes, kunnen een begeleiderspas krijgen. Deze pas staat op naam van de Gelrepashouder en er staan de letters BP op. Op deze manier kan de Gelrepashouder zelf bepalen wie er wanneer als begeleider mee gaat. Studenten, die recht hebben op studiefinanciering of tegemoetkoming studiekosten, komen niet in aanmerking voor de Gelrepas.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de Gelrepas of een begeleiderspas Doe dan de check op www.gelrepas.nl.

Wat kunt u doen met de Gelrepas?

Met de Gelrepas kunt u meedoen aan allerlei activiteiten tegen flinke kortingen of soms zelfs gratis. U krijgt als pashouder een persoonlijk tegoed. Daarmee kunt u van 1 januari tot en met 31 december sportieve en culturele activiteiten en uitjes betalen. U hoeft de Gelrepas alleen maar te scannen bij de kassa. Het tegoed wordt dan meteen afgeschreven.

Kijk voor alle activiteiten en de nieuwsbrief op www.gelrepas.nl. Er is ook een app voor op uw mobiel waar u snel en makkelijk kunt zien wat u kunt ondernemen met de Gelrepas.

Aanvragen

  • Hebben wij u een bijstandsuitkering toegekend? Vraag dan online de Gelrepas aan via www.gelrepas.nl.
  • Ontvangt u een bijstandsuitkering en heeft u al een Gelrepas? Dan krijgt u de Gelrepas automatisch toegestuurd.
  • Heeft u geen uitkering van de gemeente en wel een laag inkomen? Vraag online de Gelrepas aan via www.gelrepas.nl. Lukt het u niet om de aanvraag via de website te doen, neemt u dan contact op met de klantenservice van de Gelrepas via e-mail pashouders@gelrepas.nl of bel (033) 30 35 464. 

Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, hebben wij 8 weken de tijd om een beslissing te nemen. Tegen het besluit kunt u bezwaar maken. 

Zwemdiploma

U kunt een deel van of het tegoed op de Gelrepas van uw kind gebruiken voor het zwemdiploma A of zwemmethode Superspetters. Vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland kan eenmalig een aanvullend bedrag van maximaal € 475,- worden aangevraagd. Neem voor meer informatie over zwemles via de Gelrepas contact op met het Sport- en Beweegteam via e-mail sportenbeweegteam@renkum.nl of bel (06) 27 35 93 33.

Meer informatie

Heeft u vragen over de Gelrepas? Kijk op www.gelrepas.nl of neem contact op met de klantenservice van de Gelrepas via pashouders@gelrepas.nl of bel naar (033) 30 35 464.

De Gelrepas is een initiatief van de gemeenten Arnhem, Duiven, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.