Inwonerspanel Renkum Spreekt

Vindt u dat er iets beter of anders kan in de gemeente Renkum? Doe dan mee met ons digitale inwonerspanel ‘Renkum Spreekt’ en help mee uw leefomgeving te verbeteren.

Hoe werkt Renkum Spreekt?

Het inwonerspanel 'Renkum Spreekt' biedt u de mogelijkheid om snel, eenvoudig vanuit huis, achter uw computer of onderweg via uw tablet of smartphone uw mening te geven.

Als panellid ontvangt u 4 tot 5 keer per jaar een korte vragenlijst per e-mail. Het invullen kost slechts 5 tot 10 minuten. U beslist per keer of u meedoet. Ook bepaalt u zelf hoe lang u wilt deelnemen aan het inwonerspanel. Tussentijds stoppen kan altijd. Als panellid ontvangt u als eerste de uitkomsten en hoort u wat wij als gemeente daarmee doen.

Aanmelden voor Renkum Spreekt

Om mee te doen met het inwonerspanel 'Renkum Spreekt' moet u zich aanmelden via de website www.renkumspreekt.nl. Klik op de button ‘inschrijven’ en vul uw gegevens in. Zodra het onderzoek start, ontvangt u per mail een uitnodiging om mee te doen.

Vragenlijst op papier

Wilt u de vragenlijsten liever op papier? Geef dan uw adresgegevens door aan het onderzoeksbureau Moventem via (0575) 76 02 27. U ontvangt dan bij een onderzoek de vragenlijst per post.

Onderzoeksbureau Moventem

Alle gegevens worden door het onafhankelijke onderzoek- en adviesbureau Moventem uit Zutphen beheerd. De gegevens van de panelleden worden volledig volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) behandeld en worden anoniem verwerkt. Ze worden uitsluitend gebruikt voor ‘Renkum Spreekt’. 

Onderzoeken

Onderzoek Afvalinzameling 

Voor het opstellen van een nieuw afvalbeleid is in april/mei 2020 is het inwonerspanel Renkum Spreekt ingezet voor een onderzoek naar afvalinzameling. In de enquête zijn niet alleen vragen gesteld over het toekomstige afvalbeleid maar is ook gevraagd naar de tevredenheid van de huidige manier van afvalinzameling.

De uitkomsten van het onderzoek kunt u lezen op de webiste www.renkumspreekt.nl.

Onderzoek 'Financieel gezonde gemeente'

In augustus/september 2019 is het inwonerspanel Renkum Spreekt ingezet voor een onderzoek naar de financiën van de gemeente.

Onderzoek 'Communicatie'

In januari 2019 is het inwonerspanel Renkum Spreekt ingezet voor een onderzoek naar onze communicatie.

Onderzoek 'Afval'

In juli 2018 is er een onderzoek geweest over afval in de gemeente.

Onderzoek 'Dienstverlening'

In het voorjaar van 2018 is voor de 1e keer het inwonerspanel Renkum Spreekt ingezet voor een onderzoek naar onze dienstverlening.