Samen reizen met

Onder begeleiding van vrijwilligers leren de kinderen stap voor stap hoe ze zelf met het openbaar vervoer of de fiets naar school kunnen reizen.

Voor het project ‘Samen reizen met’ hebben wij vrijwilligers geselecteerd en gescreend die met leerlingen mee kunnen reizen naar school. Dat kan zijn in het openbaar vervoer of op de fiets. In nauw overleg met ouders, de school en de begeleider groeien leerlingen geleidelijk in het reizen met het openbaar vervoer of het reizen per fiets. Deze vrijwilligers laten de kinderen zien hoe het openbaar vervoer werkt, hoe ze zich horen te gedragen, hoe het gaat als ze tijdens de reis moeten overstappen, hoe ze hun reis uitstippelen, wat ze moeten doen als er tijdens de reis een wijziging optreedt en hoe ze van de laatste halte naar school moeten lopen. Na afloop krijgen de kinderen een certificaat als bewijs dat het hen lukt om zelfstandig te reizen.

Interesse? Meld uw kind aan!

Bent u geïnteresseerd in dit project? Heeft u vragen of wilt u uw kind aanmelden? Neem dan contact op met het Sociaal Team.