Kindpakket

Kinderen en jongeren moeten kunnen sporten, studeren en plezier maken. Toch is dat soms moeilijk. Bijvoorbeeld als er thuis weinig geld is. Daarom is er het Kindpakket. Een pakket met voorzieningen voor kinderen en jongeren uit de gemeente Renkum.

Voor wie?

De voorzieningen uit het Kindpakket zijn voor kinderen en jongeren van: 

  • alleenstaande ouders die een inkomen hebben tot en met 120% van de bijstandsnorm;
  • stellen met een gezamenlijk totaal inkomen tot en met 150% van de bijstandsnorm;
  • gezinnen die hulp krijgen bij schulden, onafhankelijk van de hoogte van hun inkomen.

Wilt u weten of u en uw kind(eren) in aanmerking komen voor de voorzieningen uit het Kindpakket? Doe dan de check op www.gelrepas.nl. Daar kunt u de GelrePas ook direct aanvragen.

Wat zit er in het Kindpakket?

Kleding- en Schoolspullentegoed 2024

Het Kleding- en Schoolspullentegoed is een apart bedrag op de GelrePas van het kind, waarmee (sport)kleding, schoenen en schoolspullen gekocht kunnen worden. Voorbeelden van de schoolspullen zijn: schriften, schrijf- en tekenmaterialen, rekenmachine, woordenboeken, schooltas en dergelijke. Het Kleding- en Schoolspullentegoed is te besteden van 1 januari tot en met 31 december bij aangesloten winkels. Kijk daarvoor op de website van de GelrePas

Voor wie?

Kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar.

Bedrag van het Kleding- en Schoolspullentegoed

  • Voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar: € 150,-
  • Voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar: € 250,-

Dit tegoed wordt automatisch en apart van het basistegoed (voor sport, cultuur, educatie en recreatie) op de GelrePas van uw kind gezet. Het bedrag kan besteed worden van 1 januari tot en met 31 december 2024. Is dit tegoed niet helemaal gebruikt, dan vervalt het restand aan het eind van het jaar.

Computer

Een computer of laptop zodat jongeren goed mee kunnen komen in het voortgezet onderwijs.

Voor wie?

Voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. In sommige gevallen wordt een computer of laptop ook verstrekt aan kinderen van 4 tot en met 11 jaar.

Hoe vaak?

Eenmalig

Aanvragen

U vraagt een computer of laptop aan via de website van Stichting Leergeld Arnhem www.leergeldarnhem.nl. Telefonisch aanvragen kan ook. Bel dan naar (026) 445 55 72 op maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Of stuur een bericht naar e-mail info@leergeldarnhem.nl.

Smartphone

Een smartphone inclusief accessoires en beltegoed voor jongeren die naar het voortgezet onderwijs gaan.

Voor wie?

Voor jongeren die dit jaar van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaan.

Hoe vaak?

Eenmalig

Aanvragen

U vraagt een smartphone aan via de website van Stichting Leergeld Arnhem www.leergeldarnhem.nl. Telefonisch aanvragen kan ook. Bel dan naar (026) 445 55 72 op maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Of stuur een bericht naar e-mail info@leergeldarnhem.nl.

Schoolkosten, fiets en verjaardag

Bij Stichting Leergeld kunt u ook terecht voor een tegemoetkoming in schoolkosten, een fiets of het vieren van de verjaardag van uw kind. Bel voor meer informatie of om een aanvraag te doen naar (026) 445 55 72 op maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Of stuur een bericht naar e-mail naar info@leergeldarnhem.nl.

Sport en cultuur via de GelrePas

Met de GelrePas kunnen kinderen en jongeren bijvoorbeeld lid worden van een sportvereniging, scouting, muzieklessen volgen, naar de bioscoop of dierentuin. Kijk voor het volledige aanbod op www.gelrepas.nl.

Voor wie?

Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.

Vergoeding van 1 januari tot en met 31 december 2024

  • Kinderen van 0 tot en met 3 jaar kunnen gebruikmaken van het tegoed van hun ouders.
  • Kinderen van 4 tot en met 11 jaar krijgen een persoonlijk tegoed op hun GelrePas van € 270,-
  • Jongeren van 12 tot en met 17 jaar krijgen een persoonlijk tegoed op hun GelrePas van € 295,-.

Door de GelrePas of de barcode in de GelrePas-app op de mobiele telefoon te laten scannen, wordt het verschuldigde bedrag automatisch van het tegoed afgeschreven. In de Mijn GelrePas-account en in de app kunt u eenvoudig zien, hoeveel tegoed u nog heeft. Is het tegoed op, dan kunt u nog steeds gebruikmaken van kortingen. De pas is ook te gebruiken voor activiteiten in de gemeenten Arnhem, Duiven, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar en soms ook nog daarbuiten. 

Aanvragen

Wilt u weten of uw kind voor de GelrePas in aanmerking komt? Doe dan de check op de website www.gelrepas.nl. Daar kunt u ook de Gelrepas aanvragen. Heeft u vragen over de GelrePas? Kijk op de website www.gelrepas.nl of bel met de klantenservice (033) 30 35 464.

Zwemdiploma

U kunt voor uw kind een vergoeding aanvragen voor het halen van alleen zwemdiploma A of voor Superspetters (zwemlesmethode). Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland vergoedt eenmalig € 475,- voor zwemdiploma A of Superspetters. Is dit bedrag niet toereikend voor de zwemlessen, gebruik dan het tegoed op de GelrePas.

Voor wie?

Voor kinderen en jongeren van 5 tot en met 17 jaar.

Hoe vaak?

Eenmalig

Aanvragen

Wilt u in aanmerking komen voor de vergoeding van het Jeugdfonds Sport? Neem dan contact op met het Sport- en Beweegteam door een bericht te sturen naar e-mail sportenbeweegteam@renkum.nl.

Gratis maandverband en tampons

Menstruatieproducten zijn helaas niet voor iedereen betaalbaar. Daarom zijn er voor dames en meiden die het goed kunnen gebruiken speciale Menstruatieproducten UitgiftePunten (MUP’s) in onze gemeente.

Gratis lid van de bibliotheek Veluwezoom

Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Bij de bibliotheek is veel informatie te vinden voor werkstukken, spreekbeurten en schoolprojecten. Ook zijn er leuke tijdschriften, dvd s en lees- en stripboeken te leen.

Voor wie?

Voor alle kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.

Aanvragen

Inschrijven kan bij de bibliotheek in uw buurt. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekdeveluwezoom.nl.

Jeugdland Vakantiepaspoort

In de zomervakantie hoeven kinderen van 4 tot en met 12 jaar zich niet te vervelen! Enkele weken vóór de zomervakantie staan op www.jeugdland.nl activiteiten, waar kinderen uit de gemeente Renkum met korting of zelfs gratis aan mee kunnen doen. U kunt uw kind(eren) via de website aanmelden voor de activiteiten waar hij/zij aan deel wil nemen. Ook kunt u daar een buszegel aanschaffen, waarmee gratis met de bus gereisd kan worden. Kijk voor meer informatie op www.jeugdland.nl.

Mooi meegenomen

Wilt u tips hoe u uw inkomen kan verhogen en kan besparen, welke minimaregelingen/voorzieningen er nog meer zijn, de mogelijkheden voor ontspanning en ontmoeting voor jong tot en met oud? Lees dan het boekje 'Mooi meegenomen'. Of haal het boekje op bij bijvoorbeeld de bibliotheek, huisarts, school van uw kind, Ons Middelpunt en Het Huis van Renkum.

Meer informatie

  • Heeft u vragen over het Kindpakket, neem dan contact op met het Sociaal Team.
  • Voor het aanvragen van voorzieningen bij Stichting Leergeld Arnhem kunt u mailen naar info@leergeldarnhem.nl. Of bel (026) 44 55 572 72 op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.