Scheidingsloket

Het Digitaal Scheidingsloket  is er voor iedereen in onze regio die uit elkaar gaat of met een scheiding te maken heeft en zit met vragen of zorgen. 

Tijdens een scheiding komt er veel op u af. Wat moet u bijvoorbeeld regelen? Waar vindt u de juiste informatie? En wie zijn er voor u en uw kinderen? Het is vaak een zoektocht om alle informatie te vinden die u nodig heeft als u uit elkaar gaat. Het Digitaal Scheidingsloket bundelt al deze informatie voor u. 

Bij het Scheidingsloket kunt u terecht met uw vragen, zorgen of dilemma’s. Zij helpen u om overzicht te krijgen en met het maken van bijvoorbeeld een stappenplan of een checklist. Dat kan al veel rust en duidelijkheid opleveren in deze lastige periode. 

Kinderen 

Voor kinderen van ouders die uit elkaar gaan of gaan scheiden is een speciale pagina ingericht gemaakt. Op www.mijnoudersgaanuitelkaar.nl  staan tips over wat zij kunnen doen als er thuis veel ruzie is of wat ze kunnen doen als ze zich rot voelen. Via  chat kunnen ze gratis, en als ze dat fijn vinden anoniem, met een professional praten over hun eigen situatie en hun verhaal delen. 

Voorkom geldzorgen na scheiding

We zien dat uit elkaar gaan grote financiële gevolgen heeft. Wij hebben daarom samen met het Nibud het Geldplan Scheiden gemaakt. Het Geldplan Scheiden: 

  • helpt u om geldproblemen te voorkomen door de inkomsten en uitgaven nu en die van de nieuwe situatie goed op een rij te zetten.
  • het geldplan geeft u een overzicht van de dingen waarmee u te maken krijgt als u uit elkaar gaat.
  • u krijgt te zien hoe u uw inkomsten kunt vergroten en op uitgaven kunt besparen.