Regeling voor medisch afval

Als u veel luierafval heeft, kunt u dat gratis inleveren bij inleverpunten. Als u door medische redenen veel stoma- en/of incontinentiemateriaal heeft, kunt u in aanmerking komen voor een speciale regeling.

Aanvragen regeling medisch afval

De regeling houdt in dat u als compensatie voor de extra afvalkosten een bedrag van € 35,10 van ons terugkrijgt.

  • Adressen met kliko's kunnen voor stoma- en/of incontinentiemateriaal een extra luchtdichte kliko krijgen. Deze speciale luierkliko kan tegelijk met de restafvalkliko aan de weg gezet worden. Het bedrag dat u van ons terugkrijgt staat gelijk aan 10,4 keer de restafvalkliko laten legen voor de helft van de prijs.
  • Adressen in hoogbouw hebben meestal geen ruimte om een extra kliko te plaatsen. Daarom kunnen zij een vergelijkbare hoeveelheid luierafval zonder kosten in de ondergrondse verzamelcontainer gooien als met de speciale kliko kan worden aangeboden. Het gaat dan om 32 zakken van 60 liter of 64 zakken van 30 liter.

Aanvragen

Vul 1 van onderstaande formulieren in. Het formulier stuurt u via e-mail naar info@renkum.nl of per post naar Gemeente Renkum, ter attentie van Domein Ruimte, team beleid, Antwoordnummer 37, 6860 VB Oosterbeek. Voeg een bewijsstuk toe bij uw aanvraag. Dat kan een doktersverklaring zijn maar ook de rekening van de apotheek of verzekeraar.

Kliko niet meer nodig?

Heeft u de speciale luierkliko niet meer nodig? Geef dit aan ons door via e-mail info@renkum.nl of bel (026) 33 48 111. Wij geven opdracht aan ACV om de kliko weer op te halen. ACV maakt daarvoor met u een afspraak.

Inleverpunten voor luiers

Als u veel luierafval heeft, kunt u dat gratis inleveren bij inleverpunten. Op de volgende locaties staat een luiercontainer:

  • Verzorgingshuis Felixoord, Ommershoflaan 35, 6861 CH  Oosterbeek
  • KDV De Speelboerderij, De Broekhorst 3, 6866 NN Heelsum
  • KDV Piccolo, Johanniterweg 4, 6865 WH  Doorwerth
  • albrengstation Veentjesbrug, Veentjesbrug 4, Heelsum