Kliko’s

Op ieder adres staat een groene kliko met bruine/groene deksel voor groente-, fruit- en tuinafval en etensresten, een groene kliko met grijze deksel voor restafval en eventueel een groene/blauwe kliko met blauw deksel voor papier. Kliko’s horen bij een adres, niet bij een persoon. Als u verhuist, moet u alle kliko’s achterlaten.

Persoonlijke afvalkalender

Het schema voor het legen van de kliko's vindt u in uw persoonlijke afvalkalender. Stel uw persoonlijke afvalkalender samen via www.acv-afvalkalender.nl. Vul uw postcode en huisnummer in. Dan krijgt u voor uw adres alle inzameldata overzichtelijk bij elkaar. Voor uw smartphone of tablet is het ook mogelijk om de ACV App te downloaden. Dan krijgt u een seintje wanneer de inzameldag is voor uw kliko’s of pmd-zakken.

Woont u in een flat of appartement?

Maak voor uw restafval gebruik van een ondergrondse verzamelcontainer. De locaties hiervan vindt u op de kaart met containerlocaties. Voor uw papier en groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (gft+e) kunt u net zoals laagbouwhuishoudens een kliko aanvragen biji ACV. Papier mag u ook in doosjes of bundels aan de weg zetten.

Kliko kwijt of aanvragen?

Bent u een kliko kwijt, is de kliko beschadigd of wilt u een extra of ander formaat kliko voor restafval, gft+e(tensresten) of papier, neem dan contact op met ACV via e-mail renkum@acv-groep.nl of via (0318) 64 81 60.

Kosten

Een nieuwe kliko is gratis als u een kliko kwijt bent of de kliko beschadigd is. Wilt u een extra of ander formaat kliko dan kost dat € 30,-.