Afvalpas

Als u afval wilt inleveren bij het Afvalbrengstation Veentjesbrug, gebruik maakt van de ondergrondse containers of van een gf+e zuil bij hoogbouw, dan heeft u een afvalpas (milieupas) nodig.

De pas heeft een chip, een uniek nummer en hoort bij een adres, niet bij een persoon. Als u verhuist, laat u de afvalpas achter voor de volgende bewoner. In uw nieuwe huis ligt een afvalpas voor dat adres.

Punten

Per kalenderjaar staan op uw afvalpas 6 punten. Deze 6 punten kunt u gebruiken om toegang te krijgen tot afvalbrengstation ‘Veentjesbrug’ of om afval aan huis op te laten halen. Toegang tot ‘Veentjesbrug’ kost 1 punt, afval aan huis ophalen kost 3 punten. Zijn de punten op dan betaalt u € 10,- voor een bezoek aan het afvalbrengstation. Grof afval ophalen aan huis kost € 30,- per afvalstroom. 

Aanvragen afvalpas

Zonder afvalpas of milieupas heeft u geen toegang tot het Afvalbrengstation of kunt u de ondergrondse containers niet openen. Wanneer u een nieuwe afvalpas nodig heeft doordat u uw pas kwijt bent of vanwege onzorgvuldig gebruik, kost deze € 15,-. Een nieuwe afvalpas vraagt u direct online aan bij ACV

Online nieuwe afvalpas aanvragen

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de afvalpas? Bel met ACV op (0318) 64 81 60.