Afvalpas

Als u afval wilt inleveren bij het Afvalbrengstation Veentjesbrug of als u gebruik maakt van de ondergrondse containers heeft u een afvalpas of milieupas nodig. De pas heeft een chip, een uniek nummer en hoort bij een adres, niet bij een persoon. Als u verhuist, moet u de afvalpas achterlaten voor de volgende bewoner. In uw nieuwe huis ligt een afvalpas voor dat adres.

Punten

Per kalenderjaar vertegenwoordigt de afvalpas een waarde van 6 punten. Deze 6 punten kunt u gebruiken om toegang te krijgen tot afvalbrengstation ‘Veentjesbrug’ of om afval aan huis op te laten halen. Toegang tot ‘Veentjesbrug’ kost 1 punt, afval aan huis ophalen kost drie punten. Zijn de punten op dan kunt tegen betaling van € 10,- toegang krijgen tot het afvalbrengstation. Grof afval ophalen aan huis kost € 30,- per afvalstroom. 

Aanvragen afvalpas

Zonder afvalpas of milieupas heeft u geen toegang tot het Afvalbrengstation of kunt u de ondergrondse containers niet openen. Wanneer u een nieuwe afvalpas nodig heeft doordat u uw pas kwijt bent of vanwege onzorgvuldig gebruik, kost deze € 15,-. Een nieuwe afvalpas vraagt u direct online aan bij ACV

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de afvalpas? Bel met ACV op (0318) 64 81 60.