Airborne Wandeltocht

Ter nagedachtenis van de gevallenen in de Slag om Arnhem is elk jaar op de 1e zaterdag in september Airborne Wandeltocht.

De Airborne Wandeltocht is een eerbetoon aan de 1.750 Engelse en Poolse militairen die op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek zijn begraven. Er doen ruim 30.000 wandelaars uit 20 verschillende landen aan mee en is daarmee het grootste 1-daagse wandelevenement ter wereld.

Er zijn routes van 10, 15 en 25 kilometer die leiden langs locaties die een cruciale rol speelden in de septemberdagen van 1944. Individuele deelnemers kunnen ook kiezen voor een route van 40 kilometer die over de Ginkelse heide leidt.

Defilé

De Airborne Wandeltocht start met een officieel defilé met 1 minuut stilte. Bij terugkomst van de wandelaars wacht hen een hartelijk ontvangst in de straten van Oosterbeek met vele muziekkorpsen. Na afloop is er voor de wandelaars een gezellig samenzijn op sportpark ‘Hartenstein’ en op andere locaties in het dorp.

Meer informatie

De Airborne Wandeltocht wordt georganiseerd door de PSV 'Renkum'. Meer informatie staat op de website www.airbornewandeltocht.nl.