Startpunt Geldzaken

Startpunt Geldzaken is een handige manier om tips te krijgen over geld. U krijgt bijvoorbeeld tips om uw uitgaven te verminderen of om uw inkomsten te verhogen. Ook krijgt u inzicht voor als u geld overheeft en hoe u daar zorgvuldige keuzes in maakt.

Geldplannen

Startpunt Geldzaken werkt met verschillende ‘geldplannen’. Alle geldplannen werken volgens hetzelfde principe. Eerst brengt u uw geldzaken in kaart. Daarna krijgt u een lijst met actiepunten die u kunt uitvoeren. Het is gemaakt voor alle inkomens.

Het gebruik van de geldplannen is anoniem. U kunt uw plan tussentijds altijd opslaan en er op een later moment mee verdergaan.

Geldplan ‘Kom uit de geldzorgen’

Heeft u financiële zorgen? Wilt u orde op zaken stelen? Met het geldplan ‘Kom uit de geldzorgen’ op Startpunt Geldzaken wordt u stap voor stap geholpen inzicht te krijgen in uw geldzaken. U krijgt actiepunten om uit de geldzorgen te komen.

Geldplan ‘Beter rondkomen’

Komt u af en toe geld tekort of wilt u meer geld overhouden aan het einde van de maand? Met het geldplan 'Beter rondkomen' op Startpunt Geldzaken krijgt u inzicht in uw inkomsten en uitgaven en brengt u deze met elkaar in balans.

Geldplan ’Sparen, aflossen en beleggen’

Houdt u geld over en wilt u weten wat u hier het beste mee kunt doen? Ga slim met uw geld om en maak gebruik van het geldplan ‘Sparen, aflossen en beleggen’ op Startpunt Geldzaken. Dit geldplan geeft u de voor- en nadelen, en neemt u stap-voor-stap mee in de voor u best passende keuze.

Geldplan ‘Rondkomen met kinderen’

Wilt u meer weten over de verschillende regelingen die voor uw kind(eren) beschikbaar zijn? Of wilt u ondersteuning voor uw kind(eren) aanvragen? Het geldplan 'Rondkomen met kinderen' op Startpunt Geldzaken helpt u op weg.

Geldplan ‘Studie (klein)kinderen’

Wilt u graag geld opzij zetten voor de studie van uw kinderen of kleinkinderen? Met het geldplan 'Studie (klein)kinderen' op Startpunt Geldzaken bepaalt u hoeveel geld u opzij wil en kan zetten. Ook krijgt u meer informatie over de manieren van sparen en beleggen, en wat dit u uiteindelijk oplevert.

Geldplan 'Bijna 18'

Als je meerderjarig wordt, verandert er veel. Ook als het op geldzaken aankomt. Je moet bijvoorbeeld nu zelf je ziektekostenverzekering regelen, bijvoorbeeld. Het geldplan ‘Bijna 18?‘ zet de financiële zaken die je moet regelen op een rijtje. Tip: vul het geldplan 2 maanden voor je 18e verjaardag in. Het kan soms even duren voordat iets geregeld is.

Geldplan 'Pensioen'

Als u de pensioen gerechtige leeftijd bijna bereikt, wilt u natuurlijk weten wat dit betekent en wat u eraan kunt doen om te voorkomen dat u geldproblemen krijgt. Met het geldplan ‘Pensioen’ weet u in een paar klikken meer over uw pensioen zonder allerlei cijfers in te vullen. Zo weet u zeker dat u zo goed mogelijk voorbereid bent.

Logo Startpunt GeldzakenHulp nodig?

Alle geldplannen staat op de website van Startpunt Geldzaken. Komt u er alleen niet uit of vult u het plan liever samen met iemand in? Neem dan contact op met het Sociaal Team of met Humanitas.