Startpunt Geldzaken

Startpunt Geldzaken is een handige manier om tips te krijgen over geld. U krijgt bijvoorbeeld tips om uw uitgaven te verminderen of om uw inkomsten te verhogen. Ook krijgt u inzicht voor als u geld overheeft en hoe u daar zorgvuldige keuzes in maakt.

Startpunt Geldzaken werkt met verschillende ‘geldplannen’. Alle geldplannen werken volgens hetzelfde principe. Eerst brengt u uw geldzaken in kaart. Daarna krijgt u een lijst met actiepunten die u kunt uitvoeren. Het is gemaakt voor alle inkomens.

Het gebruik van de geldplannen is anoniem. U kunt uw plan tussendoor opslaan en er op een later moment mee verdergaan.

Geldplan Kom uit de geldzorgen

Heeft u financiële zorgen? Wilt u orde op zaken stelen? Met het Geldplan Kom uit de geldzorgen op Startpunt Geldzaken wordt u stap voor stap geholpen inzicht te krijgen in uw geldzaken. U krijgt actiepunten om uit de geldzorgen te komen.

Geldplan Beter rondkomen

Komt u af en toe geld tekort of wilt u meer geld overhouden aan het einde van de maand? Met het Geldplan Beter rondkomen op Startpunt Geldzaken krijgt u inzicht in uw inkomsten en uitgaven en brengt u deze met elkaar in balans.

Geldplan Sparen, aflossen en beleggen

Houdt u geld over en wilt u weten wat u hier het beste mee kunt doen? Ga slim met uw geld om en maak gebruik van het Geldplan Sparen, aflossen en beleggen op Startpunt Geldzaken. Dit geldplan geeft u de voor- en nadelen, en neemt u stap-voor-stap mee in de voor u best passende keuze.

Geldplan Rondkomen met kinderen

Wilt u meer weten over de verschillende regelingen die voor uw kind(eren) beschikbaar zijn? Of wilt u ondersteuning voor uw kind(eren) aanvragen? Het Geldplan Rondkomen met kinderen op Startpunt Geldzaken helpt u op weg.

Geldplan Studie (klein)kinderen

Wilt u graag geld opzij zetten voor de studie van uw kinderen of kleinkinderen? Met het Geldplan Studie (klein)kinderen op Startpunt Geldzaken bepaalt u hoeveel geld u opzij wil en kan zetten. Ook krijgt u meer informatie over de manieren van sparen en beleggen, en wat dit u uiteindelijk oplevert.

Geldplan Bijna 18

Als je meerderjarig wordt, verandert er veel. Ook als het op geldzaken aankomt. Je moet bijvoorbeeld nu zelf je ziektekostenverzekering regelen, bijvoorbeeld. Het Geldplan Bijna 18? zet de financiële zaken die je moet regelen op een rijtje. Tip: vul het geldplan 2 maanden voor je 18e verjaardag in. Het kan soms even duren voordat iets geregeld is.

Geldplan Bijna pensioen

Uw pensioen in zicht? Dan komt er veel op u af. Het Geldplan Bijna pensioen laat u zien welke keuzes u heet. We zetten ook voor u op een rij hoe u het goed regelt. Het resultaat is een overzichtelijk actieplan afgestemd op uw wensen.  

Geldplan Pensioen

Als u de pensioen gerechtige leeftijd bijna bereikt, wilt u natuurlijk weten wat dit betekent en wat u eraan kunt doen om te voorkomen dat u geldproblemen krijgt. Met het geldplan Pensioen weet u in een paar klikken meer over uw pensioen zonder allerlei cijfers in te vullen. Zo weet u zeker dat u zo goed mogelijk voorbereid bent.

Geldplan ZZP

Ben of wordt u zzp'er, dan vragen geldzaken extra aandacht. Wilt u weten hoe u die goed kunt regelen? Met het Geldplan ZZP krijgt u tips voor uw situatie.

Geldplan Statushouders

Geldplan Statushouders is een online ondersteuning bij geldzaken en regelingen voor statushouders en hun begeleiders. Het geldplan is beschikbaar in Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrinya.

Geldplan Scheiden

Als u gaat scheiden, moet u veel regelen. Het Geldplan Scheiden levert op basis van enkele gegevens een eerste indicatie over financiële consequenties. Ook krijgt u tips over vervolgstappen.

Geldplan Werkloosheid

Bent of wordt u werkloos, dan vragen geldzaken extra aandacht. Wilt u weten hoe u die goed kunt regelen? Met het Geldplan Werkloosheid krijgt u tips over uw situatie.

Logo Startpunt GeldzakenHulp nodig?

Alle geldplannen staat op de website van Startpunt Geldzaken. Komt u er alleen niet uit of vult u het plan liever samen met iemand in? Neem dan contact op met Renkum voor Elkaar of met Rechtswinkel Renkum.