Nieuwsbrief voor ondernemers, juni 2021

Hoe snel kan het gaan, de landelijke corona maatregelen worden inmiddels volop versoepeld. Wat hebben we hier lang naar uitgekeken! We zijn bijzonder blij dat u weer (bijna) volledig open mag, dat er geen maximum aantal meer is aan het aantal bezoekers, en dat sinds afgelopen week ook de mondkapjes niet meer verplicht zijn. Hoewel het volledig economisch herstel nog even gaat duren, zijn de eerste stappen gezet.

Misschien heeft u de steunmaatregelen ook komende tijd nog nodig, gelukkig zijn deze, waaronder de Tozo, verlengd. In deze nieuwsbrief leest u daar meer over. Mocht u toch nog vragen hebben over coronamaatregelen, dan kunt u altijd een mail sturen naar coronamaatregelen@renkum.nl.

Mocht u willen investeren in digitalisering, er zijn nog enkele vouchers beschikbaar van SmartTogether. Wees er snel bij! Verder vindt u in deze nieuwsbrief tips voor veilige wachtwoorden.

Burgemeester, Agnes Schaap
Wethouders Mark Sandmann en Leonie Rolink 
Team economische zaken, Sandra, David, Robin

Inloopdag wandelroutes

Denkt u graag mee over de wandelroutes binnen de gemeente Renkum ? Op maandag 12 juli 2021 organiseren we in het gemeentehuis een inloopdag voor het nieuwe wandelknooppuntennetwerk. Deze dag is bedoeld voor bewoners, ondernemers en geïnteresseerden die mee willen denken over de ontwikkeling en/of kennis hebben van de cultuurhistorie van het gebied. Het wandelnetwerk maakt de centra en het buitengebied toegankelijk en levert daarmee een directe stimulans aan de lokale economie.

Voor meer informatie over de inloopdag kunt u onze website bezoeken. Daar vindt u ook informatie over hoe u zich kunt aanmelden.

Verlenging steumaatregelen en Tozo 5

De economie gaat weer langzaam open, maar nog niet voor iedereen even snel. Daarom wordt een groot deel van het steun- en herstelpakket, waaronder de Tozo, met 3 maanden verlengd. In onderstaande infographic vindt u een overzicht van de belangrijkste informatie. Wilt u de Tozo 5 aanvragen, houd dan onze website in de gaten. Meer informatie over de verlenging van andere (landelijke) steunmaatregelen kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid:

MKB Deal digitalisering

In februari 2021 is er gestart met de voucherregeling van de MKB-deal Sm@rt Together in de regio Arnhem-Nijmegen. Ondernemers die voor het behouden en/of vergroten van hun omzet of marktbereik willen digitaliseren, kunnen gebruik maken van deze regeling. Er zijn vouchers beschikbaar van maximaal €2500,-, met een eigen inbreng van 50% op het netto bedrag.
 
Waar kunt u dit bedrag voor inzetten? Dat kan voor veel verschillende activiteiten, bijvoorbeeld het opzetten van een webshop, een koppeling van een webshop met voorraadmanagement, datamanagement, een app of VR-toepassingen opzetten.
 
Kijk voor de meer informatie op www.smarttogether-arnhemnijmegen.nl. Wees er snel bij, er zijn nog maar enkele vouchers beschikbaar!

Cybersecurity: Tips om in te loggen!

Zorg voor sterk wachtwoord 

Hoe meer tekens, hoe beter. Een wachtwoord moet minimaal 8 tekens hebben, maar 12 tekens is nóg beter en veiliger. Het beste zijn combinaties van hoofdletters, cijfers en speciale tekens. Om het makkelijker te onthouden, kunt u er een zin van maken (IkEetIedereDag10Boterhammen. heeft het wachtwoord Ieid10b.). Bij het genoemde voorbeeld heeft u 8 tekens, een hoofdletter, een cijfer en een leesteken. Door deze zin kan u het wachtwoord goed onthouden, is het wachtwoord niet te herleiden naar u en is het veilig. U kunt ook een wachtwoordmanager gebruiken, zodat u zelf geen wachtwoorden hoeft te onthouden. Gebruik in ieder geval de eisen van een goed wachtwoord voor ieder wachtwoord dat u gebruikt!

Twee-staps-verificatie

Zorg naast een sterk wachtwoord ook voor een twee-staps-verificatie. Door het instellen van twee-staps-verificatie voegt u een extra beveiligingslaag toe aan uw e-mailaccount of clouddienst. Dit houdt in dat u, nadat u met uw gebruikersnaam en wachtwoord bent ingelogd, nog een extra code moet invullen. Deze code kan u via e-mail, sms of app ontvangen. Hackers hebben dan aan uw gebruikersnaam en wachtwoord alleen niet meer genoeg om toegang tot je account of cloud te krijgen. Een groot aantal e-mailproviders, clouddiensten en sociale media zoals Apple, Microsoft, LinkedIn, Facebook, Google en Dropbox, bieden deze twee-staps-verificatie standaard aan.

Wanneer u een sterk wachtwoord én een twee-staps-verificatie hebt, dan is het zelfs voor hackers bijna onmogelijk om uw account te hacken!