Nieuwsbrief voor ondernemers, januari 2022

Als gemeente zijn wij verheugd dat er versoepelingen zijn qua coronamaatregelen. Wij begrijpen dat dit pas een eerste stapje is en houden hoop dat u op korte termijn als ondernemer weer kan doen waar u goed in bent, zonder rekening te hoeven houden met beperkingen.

Wij zijn samen met het Economisch Platform in gesprek hoe we u als ondernemer extra kunnen ondersteunen. Dit zal binnenkort gepresenteerd worden. In deze nieuwsbrief informeren wij u graag over wat de huidige maatregelen zijn, dat er een nieuwe accountmanager bedrijven is binnen de gemeente en laten we ondernemer Iris van NewFysic aan het woord.

Namens de gemeente Renkum wensen wij u veel sterkte, gezondheid en een goede voortzetting van uw onderneming.
 
Agnes Schaap, burgemeester
Mark Sandmann, wethouder Economische Zaken
Leonie Rolink,  wethouder Recreatie en Toerisme
Sandra, Bart en David, team Economische zaken en Recreatie en Toerisme

Coronamaatregelen voor ondernemers vanaf 26 januari

Voor winkels gelden de reguliere openingstijden en veranderd er weinig vergeleken met de regels van 15 januari. Dat betekent dat een mondkapje en anderhalve meter afstand verplicht is. Daarnaast mag er één persoon per 5 m2 aanwezig zijn in de winkel.

Vanaf 26 januari is er veel veranderd voor de horeca- en cultuursector. Zij mogen onder strikte voorwaarden weer open. Zij moeten aan onderstaande voorwaarden voldoen: 

  1. Openingstijden van 5.00 tot 22.00;
  2. 1,5 meter afstand verplicht. Dit zal betekenen dat een derde van de reguliere capaciteit bezet kan zijn
  3. Op het terras is de anderhalve meter afstand niet verplicht, mits er kuchschermen worden geplaatst;
  4. Vaste zitplaats is verplicht in horeca, theater en bioscopen;
  5. Mondkapjesplicht in binnenruimtes. Als men zit geplaceerd, dan mag het mondkap af.  anneer men zich verplaatst, dan is het mondkap verplicht;
  6. Personeel draagt altijd een mondkap;
  7. Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor klanten vanaf 13 jaar in horeca, theater, concertzalen, musea en bioscopen. Dit dient gehandhaafd te worden door de ondernemer;
  8. Ondernemers dienen hygiënemaatregelen te treffen voor hun bezoekers;
  9. De openingstijden voor winkels dienen wel te passen in de winkeltijdenwet en/of verordening.

 Meer informatie

Nieuwe Bedrijfscontact functionaris Renkum

Sinds begin deze maand ben ik, Bart Arts, begonnen als accountmanager Bedrijven bij de gemeente Renkum. Hiermee volg ik Robin van Leeuwen op. Ik ben jullie aanspreekpunt bij de gemeente in de breedste zin van het woord. Hiervoor was ik onder andere werkzaam bij studentenhuisvester SSH& en reisorganisatie Djoser als Marketeer.

De gemeente Renkum kende ik voorheen voornamelijk als prachtig wielrengebied en als kampeerder vanuit camping Quadenoord. De komende tijd hoop ik zoveel mogelijk van deze mooie gemeente te ontdekken. Uiteraard ben ik ook nieuwsgierig naar jullie, wie u bent, wat voor onderneming u heeft, wat u drijft en wat u wilt bereiken. Ik maak graag kennis!

U kunt mij als volgt bereiken:

Brandbrief aan premier

Burgemeester en wethouders hebben positief gereageerd op het verzoek van de gemeenteraad om een helder signaal naar Den Haag af te geven omtrent de coronamaatregelen. Op 12 januari 2022 is er een brandbrief verstuurd aan premier Mark Rutte, ook namens de gehele gemeenteraad en het Economisch Platform.

Daarnaast gaat het college actief op zoek naar creatieve, veilige alternatieven voor onze winkeliers en (horeca)ondernemers. Mocht u zelf nog een goed idee hebben, neem dan vooral contact met ons op. Dit kan via bedrijven@renkum.nl

De Startversneller

Het programma De Startversneller biedt startende ondernemers tot 1 januari 2024 de kans op een succesvollere start. Elke startende ondernemer (<5 jaar ingeschreven bij de KvK) kan in aanmerking komen voor een coachvoucher ter waarde van € 1.000,-. Met een coachpool van meer dan 80 coaches, wordt er altijd een businesscoach gevonden die bij de ondernemer én zijn of haar specifieke vraagstuk past. Inschrijven kan via de startversneller.

Openingstijden aanbieders van levensmiddelen tijdelijk verruimd

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om aanbieders van levensmiddelen, voor de duur van de Wet Tijdelijke Maatregelen Covid-19, de mogelijkheid te bieden hun openingstijden te verruimen. In 2021 jaar is deze mogelijkheid ook aangeboden. Hiermee zijn er meer mogelijkheden voor spreiding van winkelbezoekers. Dit houdt in dat aanbieders van levensmiddelen tijdelijk de mogelijkheid hebben om op zondagen vanaf 8:00 uur geopend te zijn (in plaats van 12.00 uur) en daarnaast iedere feestdag gelijk te stellen aan zondagen.

Ondernemer aan het woord: Iris van NewFysic

Mijn naam is Iris van Aggelen (50 jaar) en ik werk inmiddels 4 jaar met veel plezier bij NewFysic aan de Utrechtseweg 102 in Oosterbeek. Deze vestiging bestaat 8 jaar en maakt deel uit van een landelijke organisatie met in totaal 38 vestigingen. 

Het bedrijf en het concept NewFysic bestaat ruim 17 jaar en de methode is oorspronkelijk bedacht door een medicus die ontdekte dat aminozuren (bouwstenen van eiwitten) effectief en ondersteunend zijn bij het afslanken. 

Samen met mijn collega Sabine begeleid ik wekelijks gemiddeld 100 klanten bij het afslanken. Tijdens het eerste contact, de intake, bespreken we de huidige voedingsgewoonten, meten we het gewicht, vetpercentage, visceraal (orgaan) vet en het basaalmetabolisme (de ruststofwisseling) op basis waarvan we een voedingsplan op maat maken. Het basispakket aan natuurlijke voedingssupplementen bestaat uit eiwitten, vezels, een detox drank (om de lever te ondersteunen in de ontgiftende werking en (vet)vertering) en een Multi Vitaminecomplex met toegevoegd jodium voor de schildklier. 

Vervolgens ontmoeten we elkaar wekelijks om te wegen en de resultaten, eventuele uitdagingen en valkuilen te bespreken. Op de NewFysic app en website kan je na het inloggen de voortgang bekijken, vind je een boodschappenboekje voor je inkopen en een ruime keuze aan inspirerende recepten. Ook kan je recepten en verhalen uitwisselen op de besloten Facebook groep.

De methode wordt als aangenaam en effectief ervaren. Je hebt geen trek door de ondersteuning van de eiwitsupplementen en kan 6x per dag lekker eten. Je inkopen doe je bij de plaatselijke supermarkt, groenteboer, biologische winkel en bakker. Een wondermiddel om af te slanken bestaat niet! Wij helpen mensen bij het aanleren van een gezonde leefstijl met een uitgebalanceerd en gevarieerd voedingspatroon. Daarnaast helpt bewegen om je botten en spieren te versterken, je vetverbranding te stimuleren en je lekker fit en blij te voelen. 

Bij het bereiken van het streefgewicht ga je je voedingspatroon uitbreiden en je supplementen afbouwen. Voor de nazorg kan je nog af en toe komen wegen om te checken of je nog de juiste koers vaart. Leuk om dan weer nieuwe receptenkaarten en tips en tricks mee naar huis te nemen.

Voor Sabine en mij is het erg fijn om te merken dat mensen letterlijk lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en meer levensgeluk ervaren. Kers op de taart als het afslanken ook resulteert in het afbouwen of kunnen stoppen met medicatie voor Diabetes type II, hoge bloeddruk en cholesterol. Het feit dat mensen tijdens en na de begeleiding zelf de knop omzetten en de controle hebben over hun emoties en eetpatroon, geeft heel veel voldoening en energie. 

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft overgewicht en dat vinden wij zorgwekkend zeker gezien het actuele COVID virus en welvaartsziekten. Het hogere doel (dream big) is om iedereen in Nederland te helpen naar een gezond BMI (verhouding tussen lengte en gewicht). 

Graag wil ik het stokje doorgeven aan Anita Jansen van Op de Dam en Het Knipschuurtje.